El sobrecost enfila l’import del túnel de Glòries fins als 103 ME

BIMSA preveu que la UTE li reclamarà un 60% sobre el preu de l'adjudicació
tunel glories obras
tunel glories obras

Les obres del túnel de la plaça de les Glòries de Barcelona, investigades en el cas del 3%, tindran un sobrecost que acabaran enfilant la despesa fins als 103 milions d’euros, com va avançar EL TRIANGLE el passat 8 de febrer i han apuntat ara les estimacions de l’Ajuntament de la ciutat.

L’empresa municipal BIMSA té coll avall que Rogasa, Benito Arnó i Fills, Copisa i Comsa, les constructores que formen part de l’UTE que s’encarrega de les obres, li reclamaran 36 milions d’euros extra -fins al 60% del preu de l’adjudicació- pel retard de les obres. Així doncs, el sobrecost final triplicarà el sobrecost calculat fins ara, que era de 12 milions -el 20%-.

Aquestes obres són una herència de les acaballes del mandat de Xavier Trias, adjudicades per 60 milions d’euros el febrer del 2015 a una UTE que inclou empreses donants de la convergent Fundació CatDem, triada tot i que hi havia tres ofertes més econòmiques. Es tracta de les obres de major volum econòmic que investiga la Fiscalia Anticorrupció en l’operació Pika, la darrera que s’ha engegat contra el 3%.

Fonts de l’UTE citades per El País indiquen que encara no han rebut l’auditoria i que no diran la seva fins no haver-la estudiat. L’Ajuntament va deixar clar la setmana passada que no acceptarà sobrecostos injustificats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides