Millet va oferir a Ferrovial els seus contactes amb Convergència

Els responsables de la constructora defensen la legalitat dels convenis signats amb el Palau
Pedro Buenaventura
Pedro Buenaventura

El responsable de Ferrovial Pedro Buenaventura ha reconegut que Fèlix Millet va oferir a Ferrovial els seus contactes a Convergència, encara que no a ell directament. En una carta que Millet va dirigir a Rafael Puig-Pey, antecessor de Buenaventura a la direcció regional de la constructora a Catalunya, l’any 1996, el llavors president del Palau de la Música diu que s’ofereix a fer de mitjancer amb la “Generalitat”, doncs ell tenia “contactes”.

Aquests contactes haurien servit per col·locar Ferrovial en les licitacions de grans obres a Catalunya com la Línia 9 del Metro o la Ciutat de la Justícia, ambdues licitades i adjudicades durant l’últim govern de Catalunya presidit per Jordi Pujol i amb Artur Mas com conseller en cap i delfí. La relació entre Ferrovial i el Palau de la Música va començar l’any 1992 i es va interrompre el 2011.

Ferrovial va ser membre d’honor (90.000 euros anuals), patrocinador únic de Palau 100 (600.000 euros anuals), del concert inaugural (300.000 euros anuals) i, de forma puntual els 200.000 euros per a la renovació de l’òrgan o bé algun concert definit com a “emblemàtic”.

Pedro Buenaventura, que ha negat conèixer els extresorers de CDC Carles Torrent i Daniel Osàcar, ha defensat els convenis de patrocini amb el Palau de la Música com a mitjà d’implantar-se a Catalunya, doncs fins que no va fer l’obra del Palau de la Música no eren coneguts a Catalunya.

Buenaventura ha declarat que Millet era molt insistent en buscar més diners i fins i tot va aconseguir que Ferrovial comprès un dels tubs de l’òrgan. Pel que fa al finançament irregular de CDC, cap de les parts ha preguntat directament, ni el fiscal Emilio Sánchez Ulled ni les acusacions particulars. Això sí, el ministeri públic els ha preguntat si coneixia als extresorers.

Tant Buenaventura com el responsable de relacions institucionals de l’empresa Juan Elizaga, han defensat els convenis i han assegurat que les dues parts van complir amb les condicions pactades, la qual cosa va servir com a publicitat per Ferrovial, doncs s’associava la seva marca a un emblema com el Palau de la Música, entitat a la qual li van fer totes les obres de remodelació, la qual cosa va costar 11 milions d’euros.

Tant Buenaventura com Elizaga han assenyalat que sempre van tractar amb Millet per tancar el conveni i amb Montull dels aspectes econòmics, mentre que amb Rosa Garicano parlaven d’aspectes publicitaris o del nombre d’entrades.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari