Felip Puig: “em vaig limitar a seguir les instruccions com a membre del govern”

Aquesta tarda han declarat els testimonis de la Fiscalia pel judici contra Homs
felip puig faristol
felip puig faristol

Al voltant de les quatre de la tarda d’aquest dilluns, han començat a declarar els primers testimonis del judici contra l’exconseller de Presidència i diputat al Congrés Francesc Homs, acusat de presumptes delictes de prevaricació i desobediència per haver participat en l’organització de la consulta independentista del 9 de novembre de 2014. Els testimonis que han estat citats a declarar a petició de la fiscalia són: Bernat Rigau, Jose M. Descó, Josefa Martin, Jordi Escalé, Felip Puig, Daniel Martínez i Joan Còdol.

El plat fort de la tarda ha estat l’exconseller d’Empresa de la Generalitat, Felip Puig, que ha assistit en qualitat de president del consell d’administració del Centre de Telecomunicacions de Catalunya (CTTI), perquè va ser el responsable de dir a T-Systems que seguís treballant després de la suspensió ordenada pel TC. Felip Puig ha explicat que simplement va seguir les instruccions que tenia com a membre del govern, de consultar al conseller de Presidència, responsable dels serveis jurídics centrals de la Generalitat. Es la limitar a remetre la carta que va rebre de T-Systems a Homs, en què demanaven si havien de continuar amb els preparatius del procés participatiu.

El primer a declarar ha estat el responsable de l’empresa T-Systems, Bernat Rigau, que va subministrar el sistema informàtic del 9-N, seguit del director general de l’empresa, José M. Descó, i la seva responsable jurídica, Josefa Martín Bazoco. Rigau ha explicat que va enviar una carta al Govern preguntant què havia de fer després de la impugnació i que aquest, a través d’Homs, li va respondre que tirés endavant per tal de complir amb el contracte.

El responsable de T-Systems ha assegurat que si no fos perquè van treballar fins a última hora, “no hauria estat possible un programa de registre electrònic per a la celebració del procés participatiu i els vots s’haurien hagut de comptar a mà”. En aquest sentit, Josefa Martín ha assenyalat que tan bon punt el Govern li va dir que ho tirés endavant van fer-ho, i que “vam preferir deixar en mans del client la interpretació“.

Durant el torn de Jordi Escalé, director del CTTI en aquell moment, ha admès que la Generalitat podria haver despenjat la web de la consulta d’internet en “un temps màxim de 48 hores“, però que no li va arribar cap ordre de despenjar-la.

D’altra banda, el responsable de l’empresa Focus, Daniel Martínez, que era l’encarregada d’organitzar la sala de premsa del Pavelló Italià de la Fira de Barcelona en què es van fer la sala de premsa, ha afirmat que el contracte ja estava redactat abans de la sentència del TC, el dia 3 de novembre, tot i que el fiscal creu que el Govern va forçar un canvi de data i que en realitat es va signar el dia 7.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides