Rajoy i Puigdemont es van reunir a la Moncloa

El president del Govern central i el de la Generalitat van dinar plegats el passat l'11 de gener
Título de la imagen
Título de la imagen

El president del Govern central, Mariano Rajoy, no ha desmentit la informació que afirma que es va reunir el passat 11 de gener al Palau de la Moncloa, en un dinar de treball, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. La reunió s’hauria celebrat a proposta del president Rajoy, malgrat que durant els darrers dies tant des del Govern central com des de l’executiu català s’ha negat rotundament cap mena de trobada entre els dos presidents.

Durant la trobada, Rajoy va intentar convèncer a Puigdemont que assistís a la Conferència de Presidents autonòmics que s’havia de celebrar el 17 de gener, i a la que finalment el president català no hi va comparèixer. En la reunió cap dels dos presidents es va moure de les seves posicions respecte al procés sobiranista de Catalunya, ja que Puigdemont va insistir a pactar les condicions d’un referèndum per aquest any, a la qual cosa Rajoy si va negar, segons publica La Vanguardia.

Aquest matí, al Congrés dels Diputats, el president Rajoy ha estat preguntat insistentment per aquesta reunió. I no només no l’ha desmentit sinó que ha afirmat que en aquells dies es va insistir a Puigdemont que assistís a la reunió de presidents autonòmics. Rajoy ha afegit que aquells dies el que no podia fer era “saltar-se la llei”, i ha conclòs que “jo no puc autoritzar un referèndum que pretengui liquidar la sobirania nacional”.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la sessió de control del parlament al Govern, no ha desmentit la trobada i a preguntes sobre aquest extrem ha declarat que “el govern dialoga sobre allò que vol el poble de Catalunya, que és votar”. El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, estava informat de la trobada entre Rajoy i Puigdemont, i altres consellers del govern català també van estar al cas de la reunió, segons s’ha publicat.

Aquest dimarts, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir que la reunió entre Rajoy i Puigdemont, que havien negat des dels dos executius s’havia fet, tal com havia avançat el Delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el passat diumenge. Tant el president del grup del PPC al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, i la consellera de la Presidència, Neus Munté, van insistir fins al darrer moment que “no hi ha hagut reunions secretes”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides