Colau reclama 589.000 euros a Barcelona Regional per una subvenció de Trias

L'Ajuntament estudia si sumar-se a la querella contra la presumpta contractació irregular de dues persones durant l'anterior mandat
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Ajuntament de Barcelona reclamarà a Barcelona Regional (BR) 589.000 euros d’una subvenció d’1,3 milions d’euros que l’exalcalde Xavier Trias va atorgar a l’agència metropolitana, el 31 de desembre del 2012, per a projectes d’assessorament en l’àmbit de l’Urbanisme de Barcelona. Segons Joan Linares, gerent de Recursos de l’Ajuntament, els diners que va concedir el consistori no es van destinar per a l’objectiu que tenia la subvenció. En aquell moment, els responsables d’Urbanisme eren Antoni Vives i Willy Müller, i no van justificar en què es van gastar bona part dels diners de la subvenció.

L’executiu d’Ada Colau també proposarà als partits de l’oposició la creació d’una comissió d’investigació de la gestió que va dur a terme l’Ajuntament durant l’anterior mandat de Convergència i Unió. Aquesta comissió s’haurà d’aprovar amb la majoria del ple. En aquest cas, les sessions serien públiques i es podria reclamar compareixences, com la de l’exregidor d’Urbanisme, Antoni Vives.

El Govern de Barcelona també estudia personar-se en la causa penal oberta per la Fiscalia per la presumpta contractació irregular del cantant dels Sírex i antic regidor de CiU, Antoni Miquel Cerveró, i de l’exalcalde de Cervelló, Jesús Arévalo. De fet, Linares ha explicat que es va detectar que Arévalo tenia un contracte amb BR a “temps complet” amb 40 hores setmanals i una retribució de 34.000 euros bruts, al mateix temps que exercia de batlle amb un sou de 40.000 euros. “Segons la Fiscalia, no va trepitjar mai el seu lloc de treball“, ha assenyalat Joan Linares.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides