La investigació del 3% assenyala Germà Gordó

L'exconseller tenia dos àlies, han declarat empresaris de la trama
germa gordo conseller
germa gordo conseller

La Fiscalia Anticorrupció considera que Germà Gordó, exconseller de Justícia (2012-2016) i actual diputat de Junts pel Sí, és l’home que posava en contacte les empreses contractistes investigades en el cas del 3% amb l’Administració Pública catalana i amb Convergència (partit del qual va ser gerent), publica El Mundo. De fet, es va fer constar aquesta descripció de Gordó en una exposició raonada presentada el passat 14 de desembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè s’obrissin diligències contra ell, segons la mateixa informació.

A més, El Mundo revela que empresaris imputats en el cas del 3% van declarar el passat dijous al jutjat del Vendrell que utilitzaven àlies com Gregorio o Gerardo per referir-se a Gordó. Fonts de la investigació citades per aquest diari indiquen que aquests empresaris van declarar en el marc de la seva participació en la trama de suposat finançament irregular de Convergència, segons van explicitar la fiscalia i el jutge instructor, Josep Bosch.

De moment, però, el TSJC no pensa actuar contra Gordó perquè, segons aquesta informació, ha detectat en l’exposició raonada “inconcrecions i imprecisions”, no troba que el jutge hagi explicat què esperaria trobar en un escorcoll i considera que es poden autoritzar diligències menys invasives. D’una banda, tot i que als jutges els consten reunions de Gordó amb empresaris, no coneixen el motiu de les trobades. D’una altra, algunes de les donacions detectades no tenen una correspondència temporal clara amb adjudicacions i no s’ha apreciat vincle causal entre regals constatats i tractes de favor.

Amistat
Un dels detalls més destacats de la informació d’El Mundo és la referència a la relació d’amistat entre Enric Anglada, el ponent de l’acte sobre Gordó, i Josep Manel Bassols, imputat com a responsable a Catalunya de l’empresa Oproler, així com excap de campanya de Carles Puigdemont a Girona (2011) i marit de la jutgessa Núria Bassols, que va ser comissionada per a la Transparència en el Govern d’Artur Mas.

Segons El Mundo, Anglada va ser ratificat tot i que es va intentar abstenir al·legant la seva “amistat íntima” amb un dels imputats. Gordó està assenyalat, juntament amb l’extresorer convergent Andreu Viloca i l’extinent d’alcalde de Barcelona Antoni Vives, per l’adjudicació de la plaça de les Glòries i també, amb Bassols, Viloca, i els alts càrrecs d’infraestructures Josep Antoni Rosell i Joan Lluís Quer, per l’adjudicació de l’institut Lluís de Peguera, de Manresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides