Les empreses acaparen les subvencions de Colau

Sis dels deu projectes més subvencionats durant l'any 2016 pertanyen a empreses
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Ajuntament de Barcelona té una assignatura pendent amb el moviment associatiu. L’últim informe del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i la Fundació Ferrer i Guàrdia, que analitza els ajuts municipals concedits a projectes durant l’any passat, constata que sis de les deu iniciatives amb més dotació pressupostària corresponen a empreses privades amb ànim de lucre i només quatre fan referència a entitats associatives.

L’organitzadora del festival Extreme Barcelona 2016, l’empresa Seven Marketing on Sport & Leisure SL, és la que encapçala la llista amb 400.000 euros. La segueix una altra empresa, la que organitza el festival Primavera Sound, amb 150.000 euros de subvenció. L’altra paradoxa és que, tot i que el pressupost de 17,1 milions d’euros que el govern Colau ha destinat a aquesta partida ha augmentat un 21% respecte al 2015, els ajuts a projectes de districte i de barris (3,8 milions d’euros) han disminuït a favor dels de ciutat (13,3 milions).

Només 22 de cada 100 euros s’han invertit en projectes de districte o de barris, segons el CAB. És a partir de l’any 2013 quan s’accentua la davallada de subvencions a districtes i augmenten les de ciutat, centrades sobretot en esdeveniments de promoció.

AJUTS PER DISTRICTES

Sant Martí, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc són els districtes que més projectes associatius han presentat, mentre que les Corts ha estat el que menys. Pel que fa a les iniciatives aprovades, Horta-Guinardó, Sarrià-Sant Gervasi i Eixample encapçalen la llista i Sants-Montjuïc la tanca. Com a conclusió, el CAB demana que es prioritzin els projectes dels barris per consolidar l’associacionisme.

Dels 6.187 projectes presentats l’any passat, el consistori va subvencionar-ne 4.561 i en va denegar 1.626 perquè no complien els requisits tècnics exigits. Com a curiositat, el 91% de les peticions es van presentar en els quatre últims dies del termini. Consum responsable, educació i gent gran van ser els tres àmbits amb major percentatge d’aprovació de projectes, mentre que cultura (30,2%) i esports (22,6%) van acaparar el gruix dels ajuts seguits a gran distància per comerç (9,8%), salut (2%) i dones (2%).

Pel que fa a la tipologia de sollicitant, l’informe remarca que el 87% van ser associacions i el 8,6% van ser empreses. Aquestes, tot i suposar només el 5,5% del total de les sol·licituds de subvenció, han rebut 2.926.846 euros, mentre que les associacions s’han repartit 13.899.911 euros, tot i representar el 92,4% de les sol·licituds.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides