Pino marca distància amb el ‘pendrive’

Alguns continguts de la memòria USB ja es trobaven en un disc d'origen dubtós que té part del cas Pujol en quarantena
Eugenio Pino
Eugenio Pino

L’excomissari Eugenio Pino, antic número dos de la Policia Nacional, ha comparegut aquest dijous a l’Audiència Nacional per declarar com a testimoni sobre la sorpresa que ha sacsejat recentment el cas Pujol: un pendrive trobat de manera suposadament casual en el calaix d’un inspector de la UDEF. Segons avança El País, Pino s’ha desvinculat de la documentació que es va aportar al cas Pujol temps enrere, que va nodrir un informe policial posat en dubte per la sospita que la informació tenia un origen il·lícit.

Pino, segons fonts jurídiques, sosté que va rebre una memòria portàtil del cap d’Afers Interns, Marcelino Martín Blas, a qui va retornar-la perquè, assegura, estava encriptada i no la podia obrir. Pino ha explicat, a més, que Martín Blas va remetre el dispositiu a la UDEF i a la Fiscalia Anticorrupció, i que va ser informat que el contingut d’aquell pendrive -obtingut del despatx de Jordi Pujol júnior i Jordi Puig- procedia de l’entorn de l’agència de detectius Método 3. Segons Público, això sí, l’exnúmero dos de la Policia Nacional havia assegurat anteriorment per escrit que va lliurar una còpia de pendrive al CNI, a la Comissaria de la Policia Judicial i a la Comissaria General d’Informació.

En la peça separada oberta pel magistrat instructor del cas Pujol, José de la Mata, per aclarir la licitud de l’origen dels documents que encerclen la família Pujol Ferrusola és fonamental el nou pendrive. Si s’acredita que ha estat sota custòdia policial i no s’ha manipulat, assegurarà la validesa jurídica del seu contingut, fins ara en quarantena: la primera anàlisi dels especialistes informàtics ordenada pel jutge indica que la nova memòria USB conté un centenar de carpetes que coincideixen amb les d’un disc compacte que va ser incorporat al cas Pujol fa mesos.

Fonts del cas citades per La Razón apunten que De la Mata intrueix les peces del cas de manera que, si es confirma que les dades que basen aquell informe de la UDEF del passat 27 de març es van obtenir irregularment, la nul·litat de les actuacions no afecti la resta del procediment. De fet, segons la mateixa informació, ni De la Mata ni la Fiscalia descarten que la documentació sospitosa s’hagi remès a la Policia per mirar d’ensorrar el cas Pujol.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari