El 65% dels catalans creu que TV3 és independentista

Segons una enquesta del GESOP encarregada per Societat Civil Catalana
gespot scc tv3
gespot scc tv3

El 65,4% dels catalans pensa que TV3 i Catalunya Ràdio es mostren favorables a la independència de Catalunya. Un 22% els consideren neutrals i un 0,8% pensa que són contraris a la secessió. Aquest és el resultat d’un sondeig realitzat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per encàrrec de Societat Civil Catalana en el qual un 11,1% dels enquestats es va enquadrar en el capítol de “No sap, no contesta”. L’enquesta es va fer per telèfon entre els dies 23 i 30 de gener a 1.600 persones majors de 16 anys i amb un any de residència a Catalunya com a mínim.

Els homes tenen més clar que TV3 i Catalunya Ràdio són sectaris en aquesta qüestió (69,3%) que les dones (61,6%). Els joves entre 16 i 29 anys estan més convençuts de l’independentisme dels mitjans públics catalans que els ciutadans de més de 60 anys (56,2%). Els ciutadans que utilitzen el castellà com a llengua habitual també n’estan més convençuts (66,5%) que els que usen el català com a primera llengua (63,1%), tot i que la diferència entre uns i altres no arribi als quatre punts.

La certesa que TV3 i Catalunya Ràdio aposten per la independència és més ferma entre les persones de nivell alt d’estudis (69,5%) que entre les que el tenen baix (56,4%). Aquesta convicció és compartida per més de 7 de cada 10 barcelonins mentre que a la Catalunya exterior a la regió metropolitana de Barcelona es redueix a un 61,8%.

El 81,8% dels electors de “centre dreta” constata l’independentisme dels mitjans públics, percentatge que es redueix a un 71,4% dels que són d’esquerra, al 67,8% dels de centre, al 65,0% dels de centre esquerra i al 49,2% dels de dreta.

Curiosament, veuen més estelats TV3 i Catalunya els ciutadans que se senten “únicament catalans” (55,2%) que els que se senten “únicament espanyols” (51,9%). En canvi, el 68,4% dels enquestats que tenen vincles amb Espanya detecten aquest independentisme comunicatiu mentre només ho fan els que no els tenen (54,2%).

Resumint, que Catalunya ho té clar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.