El 65% dels catalans creu que TV3 és independentista

Segons una enquesta del GESOP encarregada per Societat Civil Catalana
gespot scc tv3
gespot scc tv3

El 65,4% dels catalans pensa que TV3 i Catalunya Ràdio es mostren favorables a la independència de Catalunya. Un 22% els consideren neutrals i un 0,8% pensa que són contraris a la secessió. Aquest és el resultat d’un sondeig realitzat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per encàrrec de Societat Civil Catalana en el qual un 11,1% dels enquestats es va enquadrar en el capítol de “No sap, no contesta”. L’enquesta es va fer per telèfon entre els dies 23 i 30 de gener a 1.600 persones majors de 16 anys i amb un any de residència a Catalunya com a mínim.

Els homes tenen més clar que TV3 i Catalunya Ràdio són sectaris en aquesta qüestió (69,3%) que les dones (61,6%). Els joves entre 16 i 29 anys estan més convençuts de l’independentisme dels mitjans públics catalans que els ciutadans de més de 60 anys (56,2%). Els ciutadans que utilitzen el castellà com a llengua habitual també n’estan més convençuts (66,5%) que els que usen el català com a primera llengua (63,1%), tot i que la diferència entre uns i altres no arribi als quatre punts.

La certesa que TV3 i Catalunya Ràdio aposten per la independència és més ferma entre les persones de nivell alt d’estudis (69,5%) que entre les que el tenen baix (56,4%). Aquesta convicció és compartida per més de 7 de cada 10 barcelonins mentre que a la Catalunya exterior a la regió metropolitana de Barcelona es redueix a un 61,8%.

El 81,8% dels electors de “centre dreta” constata l’independentisme dels mitjans públics, percentatge que es redueix a un 71,4% dels que són d’esquerra, al 67,8% dels de centre, al 65,0% dels de centre esquerra i al 49,2% dels de dreta.

Curiosament, veuen més estelats TV3 i Catalunya els ciutadans que se senten “únicament catalans” (55,2%) que els que se senten “únicament espanyols” (51,9%). En canvi, el 68,4% dels enquestats que tenen vincles amb Espanya detecten aquest independentisme comunicatiu mentre només ho fan els que no els tenen (54,2%).

Resumint, que Catalunya ho té clar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides