El temporal es carrega el delta de l’Ebre

L'alcalde Lluís Soler reclama "actuacions urgents" per solucionar aquesta "dramàtica" situació
Título de la imagen
Título de la imagen

El fort temporal d’aquest cap de setmana, el segon d’aquest hivern, ha tornat a malmetre les platges del Delta de l’Ebre i ha agreujat els efectes de la brutal regressió que pateix la línia de costa d’aquest parc natural. Segons l’Ajuntament de Deltebre, la platja de la Bassa de l’Arena, la platja de la Marquesa i gran part de la platja de Riumar han estat afectades per les onades, algunes de més de quatre metres. El temporal ha inundat bona part de la barra del Trabucador, situat a hemidelta sud, deixant incomunicades les salines de la Trinitat, a la punta de la Banya.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, considera que l’escenari és “desolador i dramàtic“, motiu pel qual ha reclamat “actuacions urgents” per a la contenció al mar, que està destruïnt el Delta, i ha demanat al Govern central un pla a curt termini de regeneració de les platges malmeses, que quantifica en 1,4 milions d’euros. L’Ajuntament ha gestionat una reunió d’urgència al ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per sol·licitar que es prenguin mesures al respecte. “Deltebre mereix el mateix tracte que la resta de municipis de l’Estat espanyol i de Catalunya, els quals reben ajuda quan el mar destrueix les seves platges, però aquí fa massa anys que no s’actua”, afirma Lluís Soler.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides