El PSOE castiga, sense escarni, al PSC

Meritxell Batet salta del càrrec de la direcció del grup parlamentari, però la plaça queda vacant
Título de la imagen
Título de la imagen

Segueixen les represàlies del PSOE cap als diputats del PSC al Congrés que van trencar la disciplina de vot en la investidura de Mariano Rajoy. Després que José Zaragoza no seguís com a president de la comissió mixta per a la Unió Europea, ara li ha tocat el torn a Meritxell Batet, que va encapçalar la llista del PSC pel Congrés en les passades eleccions del 26J.

Meritxell Batet formava part de la cúpula del grup parlamentari socialista a la cambra baixa, i ha estat expulsat d’aquest òrgan, però la direcció del PSOE ha decidit deixar vacant la seva plaça. Ara es contemplen dues possibilitats per cobrir la plaça que ha deixat Batet, la de donar-la a un altre diputat del PSC quan es redefineixi el nou marc de relacions entre el PSOE i el PSC, o fins i tot, que Batet la torni a ocupar-la quan es calmin les aigües.

De fet, Batet ha considerat que és “un gest de bona voluntat” el fet que quedi vacant la seva cadira a la direcció del grup socialista i el que s’hagin mantingut els diputats del PSC com a portaveus d’àrea, a l’espera de nous esdeveniments. Així, la direcció de PSOE ha decidit mantenir com a portaveus de l’àrea d’Educació a Manuel Cruz, a la del Pacte de Toledo a Mercè Perea, i a la de Polítiques Integrals per a la Discapacitat a Joan Ruiz.

La diputada del PSC ha dit que la decisió que ha pres la direcció del grup socialista era “el fet esperat”, encara que per a la direcció del PSC s’hagués preferit “que no s’hagués produït en aquests termes”. La comissió mixta PSC–PSOE que s’ha d’encarregar de reformular les relacions, entres les dues formacions socialistes, estarà formada per l’andalús Mario Jiménez, més Elena Valenciano i Francisco Fuentes per part del PSOE, i per Antoni Balmón, Salvador Illa, i la mateixa Meritxell Batet per part del PSC.

Purga definitiva contra els propers a Sánchez 
Amb qui sí que ha estat contundent l’actual direcció del PSOE, representada per la comissió gestora del partit, presidia per l’asturià Javier Fernández i tutelada per la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha estat amb els seguidors de l’anterior secretari general del partit, Pedro Sánchez

La purga ha estat contundent, i ha saltat dels càrrecs de responsabilitat del grup socialista al Congrés la balear Sofía Herranz, També ha saltat de la direcció del PSOE a la cambra baixa la diputada aragonesa Susana Sumelzo, i en el seu lloc hi han posat el diputat per Salamanca David Serrada que estarà de portaveu socialista de Cooperació Internacional al Desenvolupament.

L’excepció que confirma la regla ha estat la diputada independent a les files socialistes Margarita Robles, que malgrat ser una defensora clara els postulats que va defensar fins al darrer moment Pedro Sánchez, seguirà de presidenta de la Comissió de Justícia.

Ara la direcció del grup socialista al Congrés queda de la següent manera: Antonio Hernando continuarà com a president i portaveu, Miguel Ángel Heredia seguirà com a secretari general, com a portaveus adjunts segueixen Isabel Rodríguez, Marisol Pérez i José Luis Ábalos, i s’hi afegeix Pedro Muñoz, que ocuparà la vacant de Sofía Hernanz. I la plaça de cinquena portaveu adjunta de la direcció, que ocupava Batet, queda vacant fins que es clarifiquin les relacions entre PSOE i PSC.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari