La Generalitat vol enviar a la presó a activistes antidesnonaments

Tres manifestants i dos inquilins s'enfronten a peticions de penes de més de cinc anys
Mossos d'Esquadra desnonament
Mossos d'Esquadra desnonament

La Generalitat de Catalunya demana penes de fins a cinc anys i tres mesos de presó per a tres activistes i dos inquilins per haver intentat impedir un desnonament d’un pis del barri del Clot de Barcelona, el 25 de juliol de 2015.

El govern català considera que aquestes cinc persones van ser autors de delictes d’atemptat contra l’autoritat i de desordres, al impedir l’actuació dels Mossos d’Esquadra en aquest desnonament.

L’advocada de la Generalitat demana portar els cinc acusats a judici, segons un escrit al qual ha tingut accés Europa Press, que es preveu es porti a terme el mes que ve. Segon la versió de la Generalitat, el matí del dia dels fets, unes 70 persones es van concentrar davant l’habitatge que havia de ser desnonat i on vivia una parella des de feia més de 25 anys, que estava acompanyada per un fill menor d’edat en el moment del desnonament.

Els Mossos d’Esquadra van demanar a les persones concentrades que marxessin o que haurien d’usar la força. Els concentrats no van fer cas del requeriment policial, i es van provocar escenes d’enfrontaments entre concentrats i policia.

Els concentrats van bloquejar l’entrada a l’habitatge, i van impedir, també, l’ús d’escales perquè la policia accedís per una finestra. Arran dels fets, segons la versió de la Generalitat, sis agents dels Mossos d’Esquadra van quedar ferits de caràcter lleu.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.