Espot vol tornar a xiular

El president de Catalunya Acció diu que seguirà mostrant rebuig als simbols espanyols
Salvador Espot
Salvador Espot

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha afirmat que la xiulada a l’himne d’Espanya que va fer part del públic assistent a la final de la Copa del Rei de futbol del 2015 al Camp Nou de Barcelona era “una mostra d’antiespanyolitat“.

El també empresari català ha assegurat que tornarà a repetir una xiulada com aquella quan es presenti l’ocasió. De fet, Santiago Espot ha declarat que “Vaig exercir el meu legítim dret de llibertat d’expressió reconegut en els drets universals i això és una cosa per la qual jo sempre donaré la cara i sempre em manifestaré a donar les explicacions davant de l’opinió pública”.

Espot ha fet aquestes afirmacions a la premsa en sortir de l’Audiència Nacional, on ha estat citat pel jutge Fernando Andreu, perquè declarés com a presumpte responsable d’un delicte d’injúries a la Corona. S’acusa Espot de promoure la xiulada feta a la final entre el Futbol Club Barcelona i el Athletic de Bilbao, disputada el 30 de maig de l’any passat.

El president de Catalunya Acció ha dit davant el jutge que ni ell ni el seu advocat havien rebut l’expedient de la causa per la qual se l’investiga. El magistrat ha decidit donar-li una setmana perquè pugui conèixer de què se l’acusa i l’ha tornat a citar per a dilluns vinent.

Catalunya Acció va repartir, amb altres organitzacions independentistes, 10.000 xiulets entre els assistents a la final per a fer la xiulada contra l’himne espanyol, i convocada a favor de la independència de Catalunya.

Després que el jutge arxivés dues vegades la causa presentada contra Espot pel sindicat Manos Límpias, la Sala Penal de l’Audiència Nacional l’ha obligat a reobrir-la en considerar que els fets poden ser delictius argumentant “l’ambient institucional” en el que es mou el govern català en les seves aspiracions independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides