Rajoy anuncia el nou equip de govern

El president donarà a conèixer els nous membres de l'executiu, que prendran possessió aquest divendres
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, farà pública la composició del seu executiu. Al matí, Rajoy es reunirà amb el rei Felip VI, i després, a la tarda, anunciarà el nom dels membres que formaran part del nou equip de govern. De moment, el president ha volgut mantenir en secret el nom dels ministres que aquest divendres prendran possessió del càrrec. Tot i això, fonts del PP han assenyalat que s’esperen modificacions importants amb persones de caràcter “més polític que tècnic i un tarannà dialogant“.

Es dóna per fet que seguiran al Govern Soraya Sáenz de Santamaría, Rafael Catalá, Fátima Báñez, Íñigo Méndez de Vigo, i Isabel García Tejerina, que ja hi són ara.

Sembla que Rajoy vol mantenir també, a l’actual titular de la cartera de d’Economia, Luis de Guindos, al qui vol atorgar més poder però amb dubtes de si li acabarà donant una vicepresidència del Govern. De Guindos tindrà, també, competències a Hisenda, tot i que es mantindria en el càrrec de ministre del ram, però amb menys poder, a Cristóbal Montoro.

També es dóna per fet que s’incorporarà al nou Govern a Maria Dolores de Cospedal, i s’apunta que podria ocupar algun ministeri important o dels anomenats d’Estat: Interior, Defensa o Foment. Des del PP s’apunta que Mariano Rajoy està buscant també candidats a ministres dins dels dirigents territorials dels populars.

Pel que fa a la quota catalana, l’ocupava fins ara Jorge Fernández Díaz, que es considera baixa segura del nou Executiu. Pel que fa a noms catalans, ja es parla del seu cap de gabinet a Exteriors, Jorge Moragas o de José Luis Ayllón, que també és català. Però s’apunta que també podria haver-hi un independent català del sector econòmic o empresarial.

Pel que fa al sector gallec, s’apunta que Rajoy està sospesant els noms de Pilar Rojo, que ha format part del govern gallec amb anterioritat, i el de Pedro Puy Fraga, Nebot de Manuel Fraga, i actual portaveu del president de la Xunta.

La quiniela dels nous ministres també apunten la incorporació al nou govern de Rajoy de l’aragonesa Luisa Fernanda Rudi, expresidenta del Congrés dels Diputats, ara és la presidenta dels populars a l’Aragó.

Corre el rumor que l’exlíder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, podria ser nomenat ministre. En aquest sentit, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha afirmat que “no comentem rumors”, tot i que ha indicat que “la condició de català no dóna cap més punt que aquest”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides