Zombis contra centrals nuclears

Greenpeace organitza una cursa de morts vivents a l'Ametlla de Mar per escenificar que plantes com les d'Ascó i Vandellós pertanyen al passat
greenpeace carrera zombis
greenpeace carrera zombis

Greenpeace ha organitzat cinc curses en territori espanyol el darrer cap de setmana per posar de manifest que les centrals nuclears són com morts vivents. En aquestes cites, batejades Nuclear Running Dead, els participants han competit caracteritzats com zombis.

Segons els ecologistes, l’energia nuclear és “una cosa del passat” i té la seva fi a tocar a Espanya, “malgrat les obstinacions de les elèctriques per ressuscitar-la”. Una de les curses s’ha celebrat a l’Ametlla de Mar (Baixe Ebre), localitat propera a les centrals de Vandellòs i Ascó. Les altres han tingut lloc a València (a prop de la central de Cofrentes), Gárgoles de Abajo (Guadalajara, propera a la central de Trillo), Miranda de Ebro (Burgos, propera a Santa María de Garoña) i Trujillo (Cáceres, a tocar de la central d’Almaraz).

Greenpeace, així mateix, ha tornat a recordar la durada de la perillositat radiactiva dels residus de les centrals. Els organitzadors, d’altra banda, ha anunciat que destinen un de cada cinc euros recaptats per la inscripció en la Nuclear Running Dead a Cherobil Elkartea, una organització que treballa des de fa 20 amb les víctimes del desastre nuclear de la central nuclear de Txernòbil del 1986.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides