Rita Barberà ja té cita al Tribunal Suprem

L'exalcaldessa de València haurà de comparèixer el 21 de novembre, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals
Título de la imagen
Título de la imagen

L’exalcaldessa de València i actual senadora del Grup Mixt, Rita Barberá, haurà de declarar davant del Tribunal Suprem (TS) en qualitat d’investigada, el que abans era imputada, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l’Ajuntament de València, en el marc de l’Operació Taula, derivada del cas Imelsa.

Així ho ha decidit el jutge instructor del Tribunal Suprem i exfiscal general de l’Estat, Cándido Conde-Pumpido, que ha citat a Barberà pel pròxim 21 de novembre, a les 10.30 hores. El Suprem considera que els fets descrits pel jutge d’Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez, són suficients per procedir a l’obertura d’investigació per determinar si són delictius.

El magistrat investiga si Barberà va ingressar 1.000 euros en un compte bancari, amb l’excusa de finançar la campanya electoral del PP, i si aquests diners van tornar a les seves mans posteriorment, perquè eren de procedència il·lícita, de suborns o de comissions il·legals per obra pública.

Conde-Pumpido també ha imposat una fiança de 3.000 euros al PSOE, que ha demanat ser acusació popular en la causa contra l’exalcaldessa de València. En aquest sentit, el magistrat ha alertat sobre el “seriós risc de judicialització de la política” que suposa que un partit polític exerceixi d’acusació en una causa contra una persona que ha militat en un partit contrari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides