Pleguen disset membres de l’executiva del PSOE

Els crítics busquen la caiguda de Pedro Sánchez
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Disset membres de l’executiva del PSOE han presentat la seva dimissió amb la voluntat de fer plegar a Pedro Sánchez, com a primer secretari del partit. Aquesta tarda, aquests crítics amb l’actual direcció han portat les seves dimissions a la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid.

Els encarregats de portar les disset signatures a Ferraz, han estat el dirigent d’Andalusia, Antonio Pradas, i Eva Martin, secretaria d’Immigració del PSOE i persona propera a l’exdirigent madrileny, Tomàs Gómez.

Avui l’executiva del partit la formaven 35 membres, tot i que amb anterioritat havien estat fins a 38. Dels 35 actuals, dos ja havien dimitit, per la qual cosa amb els 17 d’avui ja sumen els 19, que són la meitat més un dels membres de l’executiva, el que els crítics consideren suficient perquè el partit passi a ser dirigit per una gestora.

Els membres que han dimitit avui són tots andalusos, menys Maria Luisa Faneca, i els dirigents especialment enfrontats a Sánchez, com són Carme Chacón, i els presidents de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page i el de València, Ximo Puig.

Els altres dimitits són: per Andalusia, Micaela Navarro (presidenta del PSOE), Antonio Pradas (secretari de Polític Federal), María José Sánchez Rubio (secretaria de Sanitat) Estefania Martín Palop (secretaria de Formació), Noemí Cruz (secretaria de Cooperació pel Desenvolupament), i els vocals Francisco Pizarro i Juan Pablo Durán. Per Castella-La Manxa també han dimitit Manuela Galiano (secretaria de Petits Municipis) i Luz Rodríguez (secretaria d’Ocupació). Per Madrid han plegat Tomás Gómez (vocal) i Eva Matarín (secretaria d’Immigració). Per Canàries, José Miguel Pérez (secretari d’Ensenyament). Per l’Aragó, Carlos Pérez Anadón, i per Extremadura, María Ascensión Murillo.

De totes maneres, els estatuts del PSOE no deixen clar que amb la dimissió de la meitat més un dels membres de l’executiva del partit, sigui d’obligat compliment posar la direcció en mans d’una gestora. Tot i que hi ha el precedent, com quan va plegar el secretari general del partit, Joaquín Almúnia, o quan van plegar la meitat més un dels membres de l’executiva del PSOE de Castella i Lleó. En els dos casos, es van crear gestores de direcció, tot i que, en els dos casos, hi va haver consens en que calia fer-ho.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides