El PDC pot acabar sent el Partit Demòcrata Europeu Català

La formació ha respòs al requeriment d'Interior i ha proposat, per tercera vegada, una nova denominació
Título de la imagen
Marta Pascal

El Partit Demòcrata Català (PDC), l’antiga Convergència (CDC), ha respost al requeriment del ministeri de l’Interior, que demanava el canvi de nom del partit, perquè s’assemblava massa al de Demòcrates de Catalunya, l’escissió independentista d’UDC. En un comunicat dirigit als associats, el PDC ha informat que s’ha buscat, per tercera vegada, una nova denominació per a la formació: Partit Demòcrata Europeu Català. En aquest sentit, cal tenir en compte el fet que també existeix un partit europeu anomenat Partit Demòcrata Europeu, fundat el 4 de desembre del 2014, que també podria posar pegues al nou nom de l’antiga Convergència.

En aquest cas, el PDC ha decidit afegir la paraula “Europeu” al nom de la seva formació, per facilitar la inscripció al registre de partits i “sense renunciar a l’esperit fundacional del Congrés“. La direcció ha fet saber que la paraula “Europeu” els distingeix de la resta de formacions polítiques catalanes, ja que cap fa ús d’aquesta paraula. A més, la direcció ha explicat que “simbolitza la voluntat del nou partit de convertir el país en la Dinamarca del sud d’Europa”.

En el comunicat, la formació explica que en el requeriment s’han reafirmat en el dret d’inscriure’s com a Partit Demòcrata Català. Ara, la nova proposta haurà de ser acceptada, i superar les votacions dels associats. En el cas que es rebutgi la nova denominació, s’han inscrit altres noms, com Partit Nacional Català, Junts per Catalunya, MésCatalunya o Pacte Democràtic Català. El partit també ha informat que les sigles del partit serien PDECat, i ha comunicat que en el preàmbul dels estatuts, on es definia el partit com a independentista, no es modificarà.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari