La UB dóna suport a les universitats de Turquia

La Universitat de Barcelona ha condemnat la repressió que està exercint el Govern turc al sector de l'educació
Título de la imagen
Título de la imagen

La Universitat de Barcelona (UB) ha condemnat la repressió contra la comunitat universitària a Turquia, que està exercint el president del país, Recep Tayyip Erdogan, després del cop d’estat fallit del passat 15 de juliol.

La UB denuncia que hi ha un total de 15.200 professionals de l’educació i 1.577 degans, que han estat acomiadats, només una setmana després que s’hagi produït el cop d’Estat fallit. El Ministeri d’Educació turc, també ha informat que s’han cancel·lat les llicències de treball de 21.000 mestres i professors. La UB ha qualificat aquesta decisió d'”inacceptable”, i ha destacat que posa en el punt de mira de les represàlies d’Erdogan el sector de l’educació.

Seguint la mateixa línia que el manifest publicat per l’Associació d’Universitats Europees (EUA) i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), la Universitat de Barcelona ha expressat el seu suport a la comunitat universitària de Turquia, i ha condemnat l’acció del Govern turc envers les universitats i el seu personal, que “fan trontollar l’estat de dret i la democràcia del país“.

En el comunicat, la UB ha explicat que “la capacitat, el mèrit i l’assumpció dels valors democràtics inherents a la nostra institució han de ser els únics criteris que marquin la carrera acadèmica dins de la Universitat“. Finalment, la institució creu que davant d’un cop d’estat “l’única recepta possible és reafirmar-se en els valors democràtics, com la llibertat d’expressió, d’associació, de càtedra, la tolerància i el respecte”.

Arran del cop d’estat fallit, un total de 49.337 treballadors públics i privats han estat suspesos de la seva ocupació a Turquia. El Govern d’Erdogan també ha bloquejat 20 pàgines web de notícies, ha revocat la llicència de 25 mitjans de comunicació, ha cancel·lat la targeta de premsa a 34 periodistes, i ha arrestat a 42 comunicadors. Una destacada periodista turca, Nazli IIicak, coneguda per la seva posició crítica amb el Govern d’Erdogan, també va ser arrestada el passat dimarts a la localitat vacacional de Bodrum. Segons Reporters Sense Fronteres, Turquia es troba a la posició 151 de 180, pel que fa a la llibertat d’expressió en relació a la resta de països.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.