Regal d’Homs i Rufián a Sánchez-Camacho

Els vots en blanc de CDC i ERC mantenen a la Mesa del Congrés l'exlíder del PP català
L'exlíder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho

Amb 169 vots a favor (del PP i C’s), la popular Ana Pastor ha esdevingut aquest dimarts presidenta del Congrés dels Diputats, imposant-se al seu antecessor, el socialista Patxi López, que ha rebut 155 suports (del PSOE i Podemos). Com s’esperava, d’altra banda, Pío García Escudero es manté com a president del Senat.

En clau catalana, els vots en blanc dels vuit diputats convergents encapçalats per Francesc Homs, afegits als de la resta de formacions -entre les quals PNB i ERC, que podrien haver facilitat la presidència de López-, serveixen en safata de plata no només l’elecció de Pastor, sinó també un regal per a Alicia Sánchez-Camacho, exlíder del PP català, que es manté com a secretària de la Mesa.

Homs ja havia dit que no tenien perquè donar suport a Patxi López si no ho havien fet sis mesos abans. ERC, per la seva part, havia anunciat que no votaria a favor de cap altre candidat que no fos Xavier Domènech (En Comú Podem), en l’improbable cas que hagués rebut el suport del PSOE. El sentit del vot d’aquestes dues forces catalanes, finalment, ha afavorit les candidates del bloc més refractari a l’independentisme.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari