Rebuig dels jutges conservadors al retorn de De Alfonso

L'Associació Professional de la Magistratura s'oposa a les portes giratòries entre la Justícia i la política
Título de la imagen
Título de la imagen

El fet que Daniel de Alfonso hagi demanat reincorporar-se com a magistrat a l’Audiència de Barcelona després de la seva destitució com a director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), com la llei li permet fer, ha emprenyat una de les grans agrupacions professionals de jutges espanyola, la conservadora Associació Professional de la Magistratura (APM), de la qual va formar part en el passat el mateix De Alfonso.

Aquests magistrats troben escandalosa l’existència d’una “porta giratòria” que permet l’accés dels jutges a càrrecs de confiança polítics i el seu retorn. Consideren que es tracta d’un “règim privilegiat” que danya l’aparença d’imparcialitat i d’independència dels encarregats d’administrar justícia.

“Els recents esdeveniments posen de manifest el mal que causa a la imatge de la justícia la permissivitat del sistema, el que ens obliga a defensar com a associació professional la immediata derogació de la reforma de l’any 2011 [de l’article 351 de la LOPJ]”, que permet l’ús de la porta giratòria, exposa l’APM. Va ser precisament aquell any quan De Alfonso va passar de l’Audiència de Barcelona a l’OAC.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari