Asens acusa el CGPJ d’enviar una guia per “prevaricar amb la llei d’amnistia i sabotejar el mandat de les urnes”

El candidat de Comuns-Sumar diu que la cúpula judicial fa ús “de la cadira, el mailing i el que faci falta” amb el mandat caducat

El candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, durant un acte de campanya a l'Hospitalet de Llobregat (Luis Felipe Castilleja, ACN)
El candidat de Comuns Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, durant un acte de campanya a l'Hospitalet de Llobregat (Luis Felipe Castilleja, ACN).

El candidat de Comuns-Sumar a les eleccions europees, Jaume Asens, ha acusat aquest dissabte el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) d’enviar “una guia pràctica de com prevaricar amb la llei d’amnistia i sabotejar el mandat de les urnes”. El document difós va ser elaborat per la Plataforma Cívica per la Independència Judicial.

En una reacció a la informació publicada a La Vanguardia sobre la difusió a través de correus corporatius d’un document amb instruccions sobre com fer recursos al Constitucional i preguntes prejudicials sobre l’amnistia al Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Asens ha afirmat que es vol “sabotejar el mandat de les urnes”. “Porten cinc anys amb el mandat caducat, i continuen fent ús de la cadira, el mailing i el que faci falta”, ha dit.

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha assegurat aquest dissabte que la difusió a través de correus corporatius d’una guia per fer qüestions d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional i preguntes prejudicials al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) és “una inducció a la prevaricació des del mateix ventre del CGPJ”. En un missatge a ‘X’, el líder de JxCat critica que la cúpula judicial espanyola encara tingui “la barra d’exigir respecte”. “El respecte es guanya i no s’exigeix. I aquesta cúpula judicial no se n’ha guanyat cap”, defensa.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari