El nou BCN World fa tremolar Puigdemont

La CUP acusa el Govern d'exercir d'immobiliària de La Caixa, propietària dels terrenys, i pren nota amb la qüestió de confiança en l'horitzó
saladie
saladie

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, considera mort i enterrat BCN World, la versió reduïda del qual, ara citada amb la referència genèrica de “centre recreatiu i turístic (CRT) de Vila-Seca i Salou”, ha presentat aquest dijous, però ni la CUP ni Aturem BCN World semblen disposades a combregar.

La plataforma que s’oposa al macrocomplex veu insuficient el lífting del pla urbanístic i estudia la possibilitat de portar-lo als tribunals per un incompliment del dret a la reversió de les finques expropiades l’any 1989. Per a Aturem BCN World, malgrat la reducció de la importància dels casinos que s’ha anunciat, el nou projecte es basa en el mateix model de negoci però allotjat en un espai menor. El portaveu de la plataforma, tanmateix, considera la remodelació “un gran pas”, però advoca per tornar a revisar el projecte i per excloure, per exemple, el grup inversor xinès Melco.

D’altra banda, l’oposició de la CUP al centre recreatiu i turístic, les obres del qual s’ha previst iniciar l’estiu del 2017, tindrà conseqüències polítiques. Amb el diputat Sergi Saladié, que ha combatut en primera línia el BCN World original, el capdavant, els cupaires han avisat que l'”esperpent”, com titllen el projecte, pesarà en la qüestió de confiança que haurà d’afrontar el president Carles Puigdemont el mes de setembre.

“Ens preocupa donar la sensació a la ciutadania que estem avançant cap a la nova república amb joc i vici, fomentant un tipus d’assentament turístic que no és compatible amb el que s’ha construït en els últims anys”, ha declarat Saladié. Els cupaires manifesten que “jugui qui jugui, guanya Fainé”. Consideren que el Govern català opera com una immobiliària de La Caixa, propietària dels terrenys delerosa de vendre’ls, com posa de manifest el fet d’haver prorrogat la fi del termini per exercir-ne l’opció de compra.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari