El Parlament fa fora Daniel de Alfonso

Tots els grups de la cambra, excepte el PP, voten la revocació del director d'Antifrau
Título de la imagen
Título de la imagen

El Parlament de Catalunya ha decidit revocar el nomenament de Daniel De Alfonso com a Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya. El cessament de De Alfonso ha tingut els vots favorables de totes les forces polítiques del Parlament, tret del PP. A favor de fer fora al Director de l’OAC del seu càrrec hi ha votat Junts pel Sí, Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. Finalment, 121 diputats catalans han votat a favor d’expulsar De Alfonso, i 11 han votat perquè es quedés dirigint l’OAC.

Al cessament de De Alfonso s’hi ha arribat després que, en plena campanya electoral a Corts Generals, saltés a la llum pública les gravacions de les converses del Director de l’OAC, Daniel Fe Alfonso, amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz. Unes converses en què tots dos parlen de buscar, i fabricar, proves de delictes contra dirigents catalans favorables a la independència de Catalunya, fonamentalment d’ERC i de CDC. Els partits que han cessat a De Alfonso, han coincidit a denunciar que ha incomplert greument les seves obligacions i deures, i que això ha quedat clarament reflectit en les gravacions filtrades de les converses amb el ministre Fernández Díaz.

Daniel De Alfonso, va comparèixer, la setmana passada, tal com contempla el reglament del Parlament, davant la Comissió d’Afers Institucionals, on no va desmentir les converses gravades. En la seva compareixença De Alfonso va arribar a dir que si el cessaven, s’equivocarien perquè ell era l’únic que lluitava contra la corrupció. De Alfonso també ha rebut una querella per part del PSC, als qui va apuntar com a responsables de la filtració de les converses a Público, el mitjà que les va publicar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides