La UDEF i l’FBI van escorcollar empreses de Roures pel ‘FIFAgate’

Els EUA van cercar evidències de suborns a seus d'Imagina el desembre
roures
roures

Agents de l’FBI i de la UDEF van escorcollar el passat 14 de desembre diverses dependències d’Imagina, l’hòlding on s’integra Mediapro, a Madrid i Barcelona, a la recerca d’evidències de suborns suposadament pagats a dirigents de la FIFA i directius del futbol d’Amèrica Central a canvi de drets de retransmissió, ha revelat aquest dilluns Crónica Global.

Poc abans s’havia conegut que Roger Huguet, home fort de Jaume Roures als EUA com a responsable de la filial nord-americana d’Imagina, era l’únic català acusat formalment pel FIFAgate i s’havia declarat, el novembre, culpable de conspiració per cometre frau i blanqueig de capitals. Huguet, assenyalat per la Fiscalia com un responsable directe dels suborns i suspès del seu càrrec per Mediapro/Imagina, va acordar aleshores amb la Justícia dels EUA el pagament de 600.000 dòlars.

La seva confessió i l’escorcoll de la seu a Miami de Media World, filial de Mediapro, van ser el pas previ al salt de l’FBI a l’altre costat de l’Atlàntic a la recerca d’evidències sobre un conspirador identificat pels responsables de la investigació, la identitat del qual no s’havia revelat, però, en espera d’obtenir més proves. Aquest subjecte, segons l’escrit d’acusació, ha mogut des d’Europa els fils en la trama de suborns i ocupa una posició corporativa superior a la d’Huguet: la cúpula del grup que mena Roures.

Segons publica ara Crónica Global, el Jutjat d’Instrucció número 3 de l’Audiència Nacional va donar llum verda a la petició de la Justícia dels EUA per entrar a les seus de Pozuelo de Alarcón i de Barcelona (Diagonal 177). En el punt de mira hi havia no només els drets de retransmissió dels partits del Mundial del Brasil 2014, també tres contractes de filials de Mediapro pels quals el mateix digital, citant fonts properes a l’FBI, apunta que el grup dirigit per Roures va pagar, suposadament, tres comissions d’1,5 milions d’euros a directius de la FIFA i de federacions de futbol.

La mateixa informació especifica que els objectius de l’FBI són Jaume Roures, l’empresari Gerard Romy Belilos, membre del nucli dur de Mediapro, i Jonathan Chumming, a qui identifica com a administrador d’Imagina a Madrid. Els dos últims estarien imputats, segons fonts judicials de Miami citades per Crónica Global, però l’interrogatori de tots dos no s’incloïa a la comissió rogatòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides