Ausbanc sucava un milió anual del Santander

L'associació liderada per Pineda va pagava a jutges perquè impartissin conferències
luis pineda
luis pineda

El Santander ha sigut el banc que més diners ha pagat anualment l’Associació d’Usuaris de Serveis Bancaris (Ausbanc), revela Vozpópuli citant fonts de la investigació que mena a l’Audiència Nacional el jutge Santiago Pedraz. El president d’Ausbanc, Luis Pineda, està acusat d’extorquir, amenaçar i integrar una organització criminal juntament amb Miguel Bernad, president de Manos Limpias, mitjançant la instrumentalització de causes als jutjats i amenaces d’engegar campanyes de desprestigi.

Els investigadors estudien si els pagaments del Santander, durant l’època d’Emilio Botín com a president de l’entitat, corresponen a la retirada d’Ausbanc de l’anomenat cas de les cessions de crèdit, pel qual Botín va arribar a seure a la banqueta dels acusats.

Segons publica El Confidencial citant fonts properes al cas, l’home clau per estirar d’aquest fil és un antic advocat d’Ausbanc i Manos Limpias que col·labora en la reconstrucció de la suposada trama. D’altra banda, els investigadors s’ensumen que els pagaments de diverses entitats bancàries, efectuats presumptament per evitar campanyes de desprestigi, s’haurien dissimulat amb convenis publicitaris.

El Santander pagava, d’aquesta manera, al voltant d’un milió d’euros, destapa Vozpópuli, que afegeix que la majoria de bancs suposadament extorquits sostenen que aquells ingressos corresponien veritablement a convenis publicitaris. De fet, només el BBVA, Caja Madrid, Credit Services i Novagalicia han denunciat amenaces de Pineda.

Jutges i conferències
Ausbanc, així mateix, va pagar entre 800 i 1.500 euros a jutges de nou ciutats espanyoles perquè impartissin conferències en el marc del Foro de la Justicia que organitzava aquesta associació des del 2010, publica El País. Aquests jutges exercien al Tribunal Suprem, a Audiències Provincials i a Tribunals Superiors de Justícia. Alguns d’ells, segons la mateixa informació, van rebutjar els emoluments i van facilitar el compte d’una ONG perquè rebés l’ingrés.

Un portaveu d’Ausbanc nega que hagin remunerat jutges per la seva participació en aquestes xerrades, explica El País. Alguns dels jutges assistents a aquestes trobades, relata el mateix diari, es van encarregar de casos que l’associació liderada per Pineda ha impulsat als tribunals, quelcom assenyalat per Javier López, president de Credit Services.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides