Sidral pel premi de l’Eurocambra a SCC

L'associació es querella contra eurodiputats i entitats que la van vincular amb la ultradreta en un manifest que demanava la retirada del guardó
bosch scc
bosch scc

Un jutge de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per Societat Civil Catalana (SCC) contra diversos eurodiputats i entitats que van relacionar-la amb l’apologia del franquisme i del feixisme en un manifest amb què van protestar perquè el Parlament Europeu li havia concedit el Premi Ciutadà Europeu 2014.

SCC troba que aquell manifest, que sol·licitava l’anul·lació d’aquella distinció, trepitjava l’honor de l’associació basant-se en afirmacions falses i reclama 25.000 euros per danys morals. Segons els signants, SCC era incompatible amb els valors del premi.

Entre els 19 europarlamentaris contra qui es dirigeix la denúncia, la majoria estrangers, hi ha Josep-Maria Terricabras (ERC), Ernest Maragall (MES), Ramon Tremosa (Convergència), Jordi Sebastià (Compromís), Lidia Senra (Anova) i Josu Juaristi (EH Bildu). Les entitats demadades són la Comissió de la Dignitat, l’Amical de Mauthausen, SOS Racisme, la Fundació Congrés de Cultura Catalana i la Fundació Catalunya.

El manifest es va donar a conèixer poc després que Nació Digital publiqués que Josep Ramon Bosch, aleshores president de SCC, havia participat en un homenatge al cop d’Estat del 1936, un esdeveniment que havia organitzat la Fundació Francisco Franco. Així mateix, com recollia aquella informació, Bosch havia assegurat a Facebook que el polític ultradretà Blas Piñar era “una bellíssima persona”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari