Destapen els apunts d’Oleguer Pujol

Documents del fill petit de l'expresident revelats per 'El Español' exposen detalls del suposat blanqueig en l'operació dels edificis de Prisa
Oleguer Pujol
Oleguer Pujol

Anotacions manuscrites d’Oleguer Pujol revelades pel diari El Español detallen com el petit dels Pujol Ferrusola va enllestir, mitjançant la societat Drago Capital, l’operació de venda d’edificis de Prisa, els beneficis de la qual van esquivar Hisenda.

Segons aquest mitjà digital, les anotacions on Oleguer Pujol expressa que troba arriscat el fet d’efectuar l’operació amb la instrumental Marway es fan ressò de l’opinió del seu assessor fiscal, amb qui va consultar la manera de bastir l’acord per la venda dels immobles.

La UDEF conclou que el benjamí dels Pujol va descartar emprar Marway per “evitar el pagament d’impostos pels serveis prestats i relacionats amb Longshore SL“. El risc assenyalat per Oleguer Pujol i el seu assessor, interpreten els investigadors policials, es refereix a la possibilitat que Hisenda detectés l’operació, motiu pel qual es va descartar aquesta via.

En una anotació, així mateix, es recull que el fons Cerberus, vinculat a Drago (i on José María Aznar jr. hi acabaria treballant), es mostrava amoïnat per aquestes operacions d’Oleguer Pujol. “Cerberus no vol ‘col·laborar de cap manera en un possible frau fiscal”, diu una de les notes manuscrites, revela El Español.

Marway, com també Ard Choille, fou emprada, això sí, en l’operació de venda d’oficines del Santander. Es calcula que el petit dels Pujol Ferrusola i el seu soci van cobrar 11,5 milions d’euros de comissió en aquell cas, dels quals 1,5 milions no es van moure mitjançat les dues societats. En aquest cas es va utilitzar un “mitjà alternatiu” que, segons el contingut d’un informe policial referit pel mateix digital, és desconegut. A més, s’ignora el destinatari d’aquest pagament.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari