Urdangarin llisca cap al precipici

Dues figures properes a Nóos asseguren que l'exduc de Palma i Torres exercien un control total sobre diners i papers
Urdangarin
Urdangarin

Les declaracions de l’assessor comptable de l’Instituto Nóos, Luis Tejeiro, i del director de l’equip ciclista Illes Balears-Banesto, Juan Pablo Molinero, en el judici pel cas Nóos han deixat Iñaki Urdangarin en una situació delicada.

Segons Tejeiro, el cunyat del rei d’Espanya i el seu soci, Diego Torres, tenien empleats fantasma amb els quals aconseguien avantatges fiscals. Ha explicat que Urdangarin i Torres acabaven embutxacant-se en metàl·lic els sous de falsos empleats després d’emetre xecs en blanc amb l’import del suposat salari. Tejeiro, que ha admès haver sigut un treballador fictici de Nóos, assegura que Torres, cunyat seu, exercia un control minuciós “fins al darrer cèntim” i que es repartia els guanys de Nóos amb l’exduc de Palma. Així mateix, ha assegurat que mai va remetre informació al secretari de les infantes, Carlos García Revenga.

En la mateixa línia, contradient la versió de Torres i Urdangarin, segons la qual ells no fiscalitzaven l’activitat de Nóos, s’ha pronunciat, en qualitat de testimoni, Juan Pablo Molinero. Ha declarat que el funcionament era “molt clar: hi ha dos caps pels quals passa tot i després estem els treballadors que no tenim capacitat per decidir ni fixar preus ni res. Ningú tenia autonomia. A Nóos no es movia un paper sense que ho supervisessin els caps de l’empresa”.

Per acabar d’adobar-ho, l’exdirectiu de Nóos Antonio Ballabriga ha confirmat aquest dijous que Iñaki Urdangarin continuava donant ordres a Nóos després d’haver abandonat oficialment aquest projecte el 2006, una desvinculació recomanada per la Casa Reial. Segons Ballabriga, “el vam mantenir informat i ell va participar en alguna decisió”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari