La Fiscalia investiga irregularitats d’Acciona amb ATLL

La Generalitat no pensa moure peça sobre la retirada de la concessió i espera que el Suprem decideixi
Acciona
Acciona

La Fiscalia Anticorrupció ha iniciat una investigació sobre les possibles irregularitats comeses a Aigües Ter-Llobregat (ATLL) per part de l’adjudicatària Acciona, denunciades per l’Oficina Antifrau.

En el punt de mira de les diligències obertes hi ha la facturació, suposadament creuada, de societats controlades per Acciona per un possible delicte de falsedat documental. Segons denuncia Antifrau, Acciona va emprar dues filials per facturar milions d’euros per feines no justificades.

Aquesta Oficina considera, a més, que es van cometre “múltiples irregularitats” en el procés de privatització d’ATLL, el més important del segon mandat d’Artur Mas al capdavant de la Generalitat. Fou declarat nul pels tribunals, que van decidir que s’havia de resoldre el contracte, atorgat per 50 anys.

Malgrat tot això, publica El Confidencial citant fonts jurídiques, la Generalitat no té previst prendre el control d’ATLL a Acciona fins que el Tribunal Suprem prengui una decisió, amb l’objectiu de reduir al màxim el rescabalament a la concessionària per danys i perjudicis.

Segons la mateixa informació, aquest és el fruit d’un acord assolit pel president, Carles Puigdemont, i el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras. La decisió xoca frontalment amb la proposició de llei impulsada per la majoria del Parlament, contra el criteri de Junts pel Sí: tots els altres grups de la Cambra han aprovat una proposta del PSC per retirar la concessió d’ATLL a Acciona.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari