Una filial de Comsa Emte, assenyalada per un sobrecost del 111%

La Sindicatura de Comptes destapa més irregularitats en les obres de l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí
hospital moises broggi
hospital moises broggi

El grup constructor Comsa Emte no només està en el punt de mira de la Justícia per casos com el del 3% o de Jordi Pujol Ferrusola, també té una filial assenyalada per les irregularitats en la construcció de l’hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí.

N’ha destapat de noves, en un informe elaborat a instàncies del Parlament de Catalunya, la Sindicatura de Comptes: les obres es van adjudicar el 2005 a Sanibaix Construcció i Serveis SA per 42,55 milions d’euros, però el preu s’enfilà, després de diverses modificacions en el contracte, fins als 90 milions l’any 2010. És a dir, un 111% més.

Fa sis anys la Sindicatura ja va revelar irregularitats com sobrecostos i adjudicacions a dit en aquestes obres. Ara no només es reafirma sinó que, després d’analitzar el desenvolupament de les obres, afegeix que “existeixen possibles indicis de responsabilitat comptable” relacionats amb els sobrecostos, publica El País. Així mateix, detecta “un possible perjudici econòmic” i troba que el Consorci Sanitari Integral (CSI), propietari del centre, hauria d’haver rescindit el contracte i haver convocat un nou concurs perquè es van efectuar molts canvis significatius amb relació a la licitació inicial.

Segons la Sindicatura, exposa el mateix diari, es va infringir la Llei de contractes públics amb diversos canvis contractuals que van incrementar el cost de les obres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides