Teyco també va ‘regar’ Òmnium Cultural

Jordi Sumarroca, exconseller delegat de la constructora, era el tresorer de l'entitat quan es van efectuar dues donacions de 20.000 euros
Jordi Sumarroca
Jordi Sumarroca

Òmnium Cultural, una de les principals entitats impulsores del procés sobiranista a Catalunya, va rebre 20.000 euros de Teyco i 20.000 més de la societat Bluegreen Village, filial d’aquesta constructora, entre el 2008 i el 2009, publica aquest dimarts El Mundo citant el contingut d’un informe de la Guàrdia Civil.

Aquests pagaments es va efectuar en un període durant el qual Jordi Sumarroca, exconseller delegat de Teyco, era el tresorer d’Òmnium, responsabilitat que va assumir entre el 2006 i el 2010 durant el període de Jordi Porta, predecessor de Muriel Casals, com a president d’aquesta entitat.

Els donatius a Òmnium representen una petita part de la suma lliurada pel grup Teyco a fundacions en el període 2008-2014. Segons les dades dels informes de la Guàrdia Civil publicades per El Mundo, entre Teyco i Bluegreen Village van regar amb gairebé 410.000 euros les fundacions convergents CatDem i Fòrum Barcelona i la fundació d’Òmnium aquells anys.

D’altra banda, la mateixa informació exposa que el total aportat a aquestes fundacions -incloent-hi Nous Catalans, també convergent- per part d’empreses investigades en el cas del 3% s’enfila fins als 2,2 milions d’euros. Serien, en tot cas, donacions declarades a l’Agència Tributària.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari