“Benvingut, Míster Jeff Bezos!”

La multinacional que domina les vendes online i arruïna els botiguers aterra a Catalunya gràcies a les facilitats que li dóna la Generalitat
Els sindicats consideren el president d'Amazon com "el pitjor empresari del món".
Els sindicats consideren el president d'Amazon com "el pitjor empresari del món".

Un dels sectors que conformen “l’ànima” de Catalunya –les botigues i el comerç detallista- veu amenaçada, a mitjà i llarg termini, la seva pervivència amb l’anunciada implantació, a tocar de l’aeroport d’El Prat, d’un enorme centre logístic de la multinacional de la distribució online Amazon, que comptarà amb una superfície útil de 210.000 metres quadrats. En vigílies de les eleccions del 20-D, el conseller en funcions d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha donat a conèixer la “bona nova” que, en realitat, és un cop letal a l’actual estructura comercial de Catalunya.

Amazon, companyia fundada a Seattle l’any 1994 per l’empresari Jeff Bezos, ha endegat una ambiciosa estratègia de “colonització” planetària amb l’objectiu declarat d’esdevenir la primera botiga del Món amb les vendes per Internet. En l’actualitat, ja compta amb més de cent magatzems logístics implantats als Estats Units, Canadà, Regne Unit, Austràlia, Alemanya, França, Xina, Japó, Itàlia, Espanya, Països Baixos, Brasil, Índia i Mèxic. Va començar com una llibreria online, però ara ja comercialitza més de 86 milions de productes diferents i la seva gamma abasta tots els productes de consum domèstic: roba, mobles, menjar, perfums, electrònica, llibres, videojocs, CD’s, DVD’s, software, electrodomèstics… Per primera vegada, preveu que tancarà aquest 2015 amb una facturació que trencarà la barrera dels 100.000 milions de dòlars.

La signatura de la compravenda està supeditada a què la Comissió d’Urbanisme aprovi la necessària modificació del Pla General Metropolità (PGM) –ja ho ha fet, de pressa i corrents l’Ajuntament d’El Prat- i a l’obertura de l’estació Mas Blau de la línia 9 del metro, prevista per a la pròxima primavera. Si es compleixen aquests requisits, Amazon obriria el seu magatzem logístic durant l’any 2017, amb una inversió d’uns 100 milions d’euros.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari