Històrica patacada convergent

El sondeig diu que En Comú Podem guanya a Catalunya i que Democràcia i Llibertat serà la cinquena força
homs llista unica

En Comú Podem ha guanyat les eleccions generals a Catalunya, segons els resultats del sondeig publicat pels canals autonòmics (FORTA) a les 20 hores, amb 12-13 escons. Succeeix com la llista més votada la de Convergència Unió, que va sumar 16 diputats el 2011.

La candidatura de Convergència d’aquesta contesa electoral, Democràcia i Llibertat, s’ha enfonsat si es compara el resultat que li dóna aquest sondeig amb la representació que ha tingut fins ara: ha obtingut 6-7 escons. Superen la llista que encapçala Francesc Homs les d’ERC (9-11 diputats), Ciutadans (7-8) i el PSC (7-8). El PP, com els socialistes, gairebé perd la meitat dels seus escons: passa d’11 a 5-6. Unió es queda fora de l’hemicicle.

Una de les principals conquestes electorals d’En Comú Podem és Barcelona, l’històric bastió que sempre havia votat socialista a les eleccions generals.

Victòria amarga del PP
Les expectatives sobre la fi del bipartidisme s’han confirmat, segons el sondeig a peu d’urna de les televisions autonòmiques. El PP assoleix una victòria escarransida en el conjunt d’Espanya amb 114-118 escons i 26,8% dels vots, mentre que el PSOE seria la segona força en escons (81-85), però la tercera en votants (20,5%). Podemos, que seria el tercer partit en escons (76-80), esdevé el segon pel que fa a vots (21,7%) i Ciutadans és la quarta força amb un 15,5% dels suports i 47-50 representants al Congrés dels Diputats.

A banda d’ERC i Democràcia i Llibertat, obtenen escons el PNB (4-5), Izquierda Unida (3-4) i Bildu (3-4). Tenen possibilitats d’obtenir-ne Coalició Canària i Geroa Bai (0-1). UPyD, com Unió, es queda fora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari