Declara com a imputada la dona més rica de Catalunya

Els treballadors de Cacaolat a Saragossa acusen Sol Daurella, esposa del també imputat Carles Vilarrubí, d'estafa processal, administració deslleial i delicte contra els treballadors
daurella
daurella

La presidenta de Coca-Cola Iberian Partners, Sol Daurella, declara aquest dimarts a Saragossa com a imputada per delictes d’estafa processal, administració deslleial i delicte contra els treballadors, relacionats amb l’adquisició i la gestió de l’antiga fàbrica de Cacaolat a la localitat saragossana d’Utebo.

Quan un consorci format per Cobega (de Daurella) i Damm va convèncer els administradors concursals i va adquirir Cocaolat -la marca i les fàbriques de Santa Coloma de Gramenet i Utebo, fins aleshores en mans de Nueva Rumasa-, els compradors van aterrar amb plans de producció i ocupació que els treballadors consideren que no s’han mantingut.

Els empleats de la planta d’Utebo assenyalen que es va potenciar la producció a Santa Coloma en perjudici de la seva i recorden que, el 2012, un ERO va afectar el 50% de la plantilla. La fàbrica aragonesa va acabar tancant el 2013.

A banda de Daurella, estan imputats Víctor Rufart, director general de Coca-Cola Iberian Partners, i Francesc Lluch, director general de Cacaolat. També està previst que comparegui per declarar Demetrio Carceller, president de Damm, qui ja fou acusat de quatre delictes fiscals per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, que assenyalaven que havia heretat un negoci fraudulent del seu pare Demetrio Carceller Coll, fundador de la cervesera (i fill, per cert, de Demetrio Carceller Segura, ministre del dictador Francisco Franco).

Forbes
La compareixença de Daurella per declarar com a imputada es produeix l’endemà que Forbes l’hagi destacat com la segona fortuna femenina d’Espanya, per davant d’Ana Patricia Botín (Santander) i només superada per Sandra Ortega, filla del cap d’Inditex, Amancio Ortega. Així doncs, Daurella és, segons la publicació d’actualitat econòmica, la dona més rica de Catalunya. Ha passat dels 1.700 milions d’euros de l’anterior rànquing als 3.700 milions del d’enguany.

Escorcoll a can Vilarrubí Daurella
Daurella, d’altra banda, comparteix la condició d’imputada amb el seu marit, Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona i de la banca d’inversions Rotschild a Espanya.

La setmana passada, efectius policials van escorcollar el domicili de la parella en el marc de l’operació contra els Pujol, fet que Vilarrubí, que està imputat des d’aleshores per blanqueig de capitals, va titllar d'”error” perquè, segons va dir, no va exercir cap càrrec a Restaurant de Cerdanya SL, una de les societats investigades.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari