“Hem acceptat l’acord però no s’ha fet justícia”

Eva Sánchez i Laura Gómez no entraran a presó per cremar una caixa amb bitllets falsos a la porta de la Borsa
Eva i Laura surten del jutjat
Eva i Laura surten del jutjat

“Hem acceptat l’acord però no s’ha fet justícia”, han valorat aquest dimarts les dues sindicalistes de la CGT, Laura Gómez i Eva Sánchez, tot just han sortit de la Ciutat de la Justícia, on les esperaven unes 300 persones. L’acord consisteix en acceptar una pena de 13 mesos de privació de llibertat commutables per una multa econòmica.

Unes 300 persones han tallat aquest dimarts la Gran Via a l’alçada del Palau de la Justícia, on començava el procés per a les dues vaguistes que van participar en una acció que va consistir en cremar una caixa de cartró plena de bitllets falsos davant la Borsa de Barcelona, durant la vaga general celebrada el 29 de març de 2012.

La Fiscalia les acusava de dos delictes: danys amb incendi i desordres públics, pels quals els demanaven dos anys i mig de presó i una pena de multa de 40.000 euros. El Govern, que també s’havia personat a la causa i demanava les mateixes penes, ha retirat l’acusació en el darrer moment. La CGT, sindicat al qual pertanyen les imputades, també estava acusat com a responsable civil subsidiari.

Tot i que la ‘performance’ no va tenir més conseqüències que la imatge d’un agent dels Mossos d’Esquadra apagant la caixa que cremava davant la Borsa, 26 dies després d’aquest fet, la policia autonòmica va detenir Laura quan sortia del seu domicili. La jutgessa de guàrdia va ordenar presó preventiva pel “risc de fuga”, i la imputada va estar tancada durant 23 dies, fins que el jutge instructor la va deixar en llibertat sota fiança de 6.000 euros i la prohibició d’anar a manifestacions.

Aquest dilluns començava el procés per a cinc vaguistes més que també van participar en un piquet el 29-M. I és que en aquella jornada de protesta, els Mossos –aleshores sota les ordres de Felip Puig- van detenir un centenar de persones.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari