‘El Plural’ alerta d’un ‘tamayazo’ pel Sí a Mas

De Jòdar (CUP) aclareix que defensar-lo contra l'Estat "no és fer-lo president"
julia d jodar
julia d jodar

El diputat electe de la CUP Julià de Jòdar ha publicat a Twitter, el passat 29 de setembre, que “Si la CUP va empènyer per fer el 9-N i Mas és imputat per dur-lo a terme, ara no el deixarem pas sol: cada cosa al seu lloc”. Poc abans havia piulat: “No caiguem en el sectarisme de classe i no donem carnassa a l’Estat: Mas és imputat per haver desobeït el 9-N i, en això, és un dels nostres”.


La desmarcada amb relació al discurs dels números u i dos cupaires per Barcelona, Antonio Baños i Anna Gabriel, ha emprenyat d’allò més en el si de la CUP, publica El Plural, que va més enllà i suggereix la possibilitat d’un tamayazo. És a dir, que dos parlamentaris d’altres candidatures facin Mas president, actuant com els representants del PSOE a l’Assemblea de Madrid Eduardo Tamayo i María Teresa Sáez, que van canviar el seu vot per afavorir Esperanza Aguirre el 2003.

Aquest digital no només cita en aquest sentit el posicionament de De Jòdar -qui, per cert, ha aclarit que “defensar-lo contra l’Estat no és fer-lo president”, sinó que assegura que si aquest diputat canviés de bàndol, el podrien seguir dos o tres cupaires més -sense citar noms-. A més, segons el mateix digital, l’entorn proper a Artur Mas té en el seu punt de mira Catalunya Sí Que es Pot i intel·lectuals i personalitats propers a aquesta confluència pressionen per aconseguir suports per a la reelecció del president en funcions.

Coral cupaire
La línia oficial de la CUP aposta per una presidència coral exercida per tres o quatre perfils sense enterrar Mas i Anna Gabriel, sense citar cap nom, ha declarat aquest dijous que “tenim al cap qui pot presidir el govern excepcional”. Segons la número dos de la CUP al Parlament, “molta gent pot presidir el govern millor que Mas”.

Entesa CDC-ERC
En espera que la CUP cedeixi algun suport, CDC i ERC han pactat que el 52% dels futurs consellers del Govern de la Generalitat seran convergents i el 48%, d’ERC, publica El País citant fonts dels republicans.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari