Les dones fuetegen Mas

Arrimadas (CV's) li exigeix que dimiteixi i Gabriel (CUP) li diu que "no és imprescindible"
arrimadas
arrimadas

Junts pel Sí ha guanyat les eleccions d’aquest 27 de setembre sense majoria absoluta, per la qual cosa els 10 diputats de la CUP seran fonamentals perquè l’independentisme tiri endavant els mesos vinents. L’escenari estreny d’allò més Artur Mas, eufòric la nit d’aquest diumenge pels resultats, però amb un futur polític gens clar.

D’entrada, la CUP no el vol com a president, per bé que el seu cap de llista, Antonio Baños, ha explicat que “qui sigui el president és irrellevant”.

El Govern que mirarà de formar Junts pel Sí, en qualsevol cas, haurà d’atendre el llistat de condicions dels cupaires, que inclou un pla de xoc contra l’emergència social, zero privatitzacions, zero retallades i tres àpats diaris per a tots els catalans. Així mateix, la CUP ha expressat que “primer desobediència a les lleis injustes i contràries a les lleis catalanes”.

Per la seva part, la número dos de la CUP, Anna Gabriel, ha esgrimit els resultats de les eleccions per recordar Mas que en l’actual context del ‘procés’ “no és imprescindible”.

La nova cap de l’oposició
Diametralment oposada a la posició política de Gabriel és la de la nova cap de l’oposició al Parlament, la número u per Ciutadans Inés Arrimadas, que ha reaccionat, amb les dades de l’escrutini ja pràcticament definitives, exigint Mas que plegui perquè “amb aquests resultats, només pot dimitir i anar-se’n a casa seva“. La cap de llista del partit taronja, així mateix, ha reclamat la convocatòria d’unes noves eleccions on concorrin partits amb programes.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, va dir durant la campanya que donarien “fuet” a Mas, però els discrets resultats de Catalunya Sí Que es Pot (11 diputats), l’auge de Ciutadans com a primera força per la unitat d’Espanya a Catalunya i el valor estratègic de la desena de diputats de la CUP per al ‘procés’ fa que els actors polítics en disposició d’assotar el candidat a president per Junts pel Sí siguin uns altres.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari