Un manifest exhorta la CUP a entendre’s amb CSQEP

Teresa Forcades, Vicenç Navarro, Arcadi Oliveres i Jaume Asens, entre els signants contra un Govern de continuïtat
baños fernandez
baños fernandez

Les expectatives de creixement electoral i alguns dels escenaris més probables posteriors als 27-S atorguen a la CUP un paper clau en futur Parlament de Catalunya. La Razón publica, en aquest sentit, que la negativa de la CUP a fer president Artur Mas és un dels factors pels quals, suposadament, Oriol Junqueras i Raül Romeva haurien pactat alternar-se com a presidents, si Junts pel Sí no assoleix la majoria absoluta.

D’altra banda, un manifest de suport a Catalunya Sí que es Pot i la CUP expressa la seva oposició al fet que “el procés de ruptura que s’ha iniciat des de la mobilització acabi amb un govern de continuïtat“. Per això, demanen que després del 27-S “totes les forces que aposten per una ruptura democràtica i per la justícia social prioritzin el trencament amb l’actual règim i treballin colze a colze per aconseguir aquests objectius comuns”.

Més de 500 persones han signat “Més enllà del 27S: manifest per la ruptura“. Entre ells, membres del Govern municipal de Barcelona com Gala Pin, Gerardo Pisarello i Jaume Asens, els economistes Vicenç Navarro i Arcadi Oliveres, l’historiador Josep Fontana i la monja i metgessa Teresa Forcades, així com figures del món sindical, acadèmic i de l’activisme.

El text destaca quatre eixos: superar l’Estat de les autonomies i donar la paraula al poble de Catalunya perquè decideixi lliurement el seu futur, respondre a l’emergència social provocada per la crisi i les retallades, trencar amb el sistema patriarcal “per garantir la sostenibilitat de la vida” i “recuperar la democràcia com a forma d’incidència efectiva i inclusiva”.

El posicionament de la CUP
“Ens preocupa què passarà després del 27-S, i no quina persona hi haurà al capdavant”, han explicat fonts cupaires a EL TRIANGLE. “No estem contents amb Mas i no tenim intenció de votar-hi a favor. Ara bé, si perquè el procés avanci en depèn de qui sigui president, aquest no serà un obstacle per a nosaltres. El més important és anar cap a la ruptura. El nom, en aquest cas serà secundari. Ara bé, si hem de votar un president per governar, no votarem en Mas. La gent de la CUP no estem contents amb en Mas ni ens fa cap il·lusió que presideixi res”, argumenten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides