La banca andorrana perd 1.500 milions per l’escàndol de la BPA

Arran de l'acusació del FinCen i el 'corralito', cauen un 3,2% els recursos dels clients en entitats del Principat en un trimestre
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

L’acusació de contribuir al blanqueig de capitals procedents d’activitats criminals emesa contra la Banca Privada d’Andorra (BPA) pel FinCen, l’oficina antifrau del Departament Tresor nord-americà, va donar lloc a un escàndol que ha afectat d’allò més totes les entitats bancàries andorranes.

La factura, segons les dades del sector al Principat revelades per El Confidencial, puja a 1.537 milions d’euros de recursos de clients perduts, que corresponen al segon trimestre -del 31 de març al 30 de juny- del 2015.

La pèrdua de recursos de clients, segons la mateixa informació, va tenir lloc a partir del ‘corralito’ i va afectar Crèdit Andorrà, Andbank, Mora Banc y Banc Sabadell d’Andorra, els altres quatre bancs del Principat. Així doncs, aquestes entitats han vist minvats els recursos dels clients un 3,2% en aquest període. Andbank, en concret, va patir la pèrdua percentual més grossa, un 4%, 933 milions en el segon trimestre.

Pel que fa als beneficis, les quatre entitats andorranes han patit una disminució interanual dels guanys del 3,23%, però manté els marges ordinari i d’explotació en positiu. Mora Banc, especifica El Confidencial, és qui experimenta una disminució més gran dels beneficis: un 19%.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari