Conflicte laboral a Freixenet

L'anunci de la vaga de la plantilla coincideix amb el lliurament d'un guardó al president d'honor del grup per part del rei d'Espanya
bonet freixenet
bonet freixenet

Els treballadors de Freixenet han trencat les negociacions amb la direcció del grup, que va decidir retallar un 5% els salaris, i han anunciat accions de protesta, entre les quals destaca la convocatòria de tres dies de vaga el mes de setembre, coincidint amb la verema.

Els representants dels treballadors de Freixenet tenen previst efectuar aquestes aturades entre el 7 i el 25 de setembre, si no s’assoleix un acord, que el Comitè d’Empresa vol que inclogui la recuperació de la part del salari que han perdut en la paga estival. Les jornades afectaran l’activitat del grup Freixenet perquè es concentraran en les dates més importants del premsat del raïm.

Així mateix, els promotors de les aturades tenen previst reunir-se amb Unió de Pagesos i els viticultors, vinculats a la producció i la recollida, perquè els ajudin amb la seva reivindicació.

Premi reial
Aquest conflicte laboral esclata coincidint amb el lliurament, per part del rei d’Espanya, Felip VI, del II Premio Reino de España a la Trayectoria Empresarial José Ferrer Sala, el president d’honor de Grupo Freixenet, que va tenir lloc diumenge a Bilbao.

Freixenet s’ha alineat públicament entre els detractors del ‘procés’ sobiranista a Catalunya i aposta per la unitat d’Espanya, com va posar de manifest, entre altres ocasions, quan es va presentar el seu darrer espot nadalenc, en el qual es convidava a brindar “Pels pròxims cent anys junts”.

En particular, el president de Freixenet (i de la Cambra de Comerç d’Espanya), Josep Lluís Bonet, s’ha manifestat reiteradament contra la independència de Catalunya. “Catalunya és part d’Espanya i així ha de seguir”, va declarar el passat mes de novembre a The New York Times.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari