Colau aparta la cúpula de Barcelona Regional

La Fiscalia investiga dues adjudicacions de Willy Müller, el director de l'empresa municipal, que van beneficiar un exsoci seu
willy muller
willy muller

L’Ajuntament de Barcelona ha apartat la cúpula de Barcelona Regional (BR), l’empresa pública de planificació urbanística i d’infraestructures, arran de la revelació de la investigació engegada per la Fiscalia sobre presumptes irregularitats.

L’alcaldessa, Ada Colau, assumeix la gestió de BR amb el suport de la quarta tinent d’alcalde, Janet Sanz, que en serà la vicepresidenta. Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde i portaveu del Govern municipal, ha explicat que han accelerat el canvi de la cúpula quan s’han assabentat de la investigació.

Guillermo ‘Willy’ Müller, el director general de Barcelona Regional, va adjudicar dos contractes a un exsoci seu, fet que ha motivat una investigació de la Fiscalia de Barcelona, publica aquest dilluns El Periódico.

El Ministeri Públic va demanar el passat mes de juny els expedients dels quals sospita i vol aclarir el motiu i l’abast de les adjudicacions, segons la mateixa informació.

Müller fou soci d’Antonio Herrero a l’empresa Enter Martorell, ja desapareguda. L’octubre del 2012, Herrero va rebre -en concret, Shift Global Engineering-, un contracte per valor de 4.500 euros, sense IVA, per un estudi sobre usos i explotació del Port Olímpic.

El segon contracte, valorat en 18.000 euros i obtingut per Dnexo, correspon a l’estudi de l’adequació d’hangars del port relacionat amb la instal·lació d’una exposició.

Müller ha estat els darrers anys la mà dreta de l’anterior tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives. En declaracions a El Periódico ha assegurat que “No hi ha cap irregularitat i tot està en regla” i que l’adjudicació “va ser correcta” i el preu pagat va ser “el del mercat”.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari