Enlloc s’ofega els farmacèutics com a Catalunya

Tornen a denunciar dos mesos de retards en els pagaments que esperen de la Generalitat
farmacia
farmacia

La Generalitat ha tornat a acumular aquest divendres dos mesos de retard en els pagaments dels medicaments dispensats per les farmàcies, uns negocis que pateixen a Catalunya el retard dels cobraments que esperen de l’Administració molt més que ha cap altre territori d’Espanya.

El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi de Dalmases, ha assenyalat que el cobrament triga 90 dies a arribar als farmacèutics catalans, mentre que la mitjana estatal és de 22 dies.

Mentre que a la Comunitat Valenciana, l’altre territori on s’acumulen retards, van un mes endarrerits en els pagaments, aquest divendres s’han tornat a acumular dos mesos de retard en els pagaments per part del Govern català.

S’havia de fer efectiva aquest 5 de juny la factura del mes d’abril -112,7 milions d’euros-, però no ha estat així, de manera que s’acumula al deute que s’arrossegava des del passat 5 de maig, corresponent als medicaments dispensats el març -per un valor de 119,5 milions-. En total, 232 milions, segons aquests professionals.

Dos mesos crítics per a la tresoreria
La precària situació econòmica dels farmacèutics, connectada als problemes de tresoreria que arrossega la Generalitat, no té perspectives de millorar a curt termini, sinó més aviat al contrari. El passat 26 de maig, el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, va avançar que Catalunya acarava dos mesos particularment delicats per a les seves finances i va culpar de la situació el Govern espanyol, a qui atribueix a una operació d’asfíxia sistemàtica contra l’Executiu català.

Segons va explicar, aquestes dificultats afegides afectaran proveïdors i a tots els Departaments “sense excepció” i només les nomines en restaran al marge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides