El Parlament andorrà investigarà la intervenció de la BPA

L'oposició s'imposa i impulsa una comissió per determinar responsabilitats
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

L’impuls de l’oposició al Govern andorrà servirà per posar en marxa una comissió d’investigació al Parlament del Principat sobre les responsabilitats en la intervenció de la Banca Privada d’Andorra (BPA).

A la iniciativa del Partit Liberal s’han sumat totes les forces excepte Socialdemocràcia i Progrés, que troba que es tracta d'”un simulacre”. També s’hi ha adherit a darrera hora el partit Demòcrates per Andorra, la formació del cap de Govern, Toni Martí.

Protegir amb “vigilància” el “bon nom” de la plaça financera del país dels Pirineus és un objectiu principal de la comissió, que està previst que se celebri les pròximes setmanes a porta tancada.

Mentrestant, la sessió de control d’aquest dijous en el Parlament andorrà serà pràcticament monogràfica sobre la BPA.

D’altra banda, segons publica Diari d’Andorra, PricewaterhouseCoopers ha enllestit un primer informe elaborat sobre 600 comptes corrents de la BPA per analitzar fins a quin punt l’entitat en tenia de dubtosos. El resultat és que aquests comptes problemàtics representen un percentatge insignificant.

El mateix diari publica que entre finals del maig i principis del juny, segons previsions del Govern andorrà, l’Agència de Reestructuració d’Entitats Bancàries (AREB) pot començar a decidir el destí de la BPA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides