Una mare sense sostre evidencia les mancances de l’Administració

La PAHC Bages ocupa el consistori per reclamar un habitatge i aliments per a l'afectada
Título de la imagen
Título de la imagen

Dilluns 4 de maig, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages va ocupar l’ajuntament de Manresa per a exigir una solució per a una mare que, segons expliquen els activistes en un comunicat, va arribar a l’Assemblea sense un lloc on viure. “Portava 15 dies al carrer amb el seu fill de poc més de dos anys, no cobra cap ajuda i tan sols rebia ajuda de Càritas cada 15 dies”, diuen.

Després d’una reunió amb la regidora de Serveis Socials, en què la PAHC exigia un sostre i els aliments bàsics per aquesta mare, que es diu Fátima, l’Ajuntament va acordar proporcionar-li allotjament per a dues nits en una pensió. Des de la Plataforma es queixen que durant el dia, la mare i el seu fill han hagut de deambular pel carrer i que l’establiment que els havia de proporcionar menjar estava tancat.

“Aquesta nit era la última que tenia dret a dormir a la pensió. La resposta de l’administració no ha pogut ser més descoratjadora: li ofereixen seguir en aquesta pensió durant 15 dies mentre revisen el seu cas. En vista d’aquesta pobre solució, que manté la precarietat per a la Fátima i el seu fill, una de les famílies afectades de l’Obra Social de la PAHC Bages ha decidit acollir-la a ella i al seu bebè a casa seva i no permetre que torni a passar més nits en una pensió que no disposa dels mínims serveis necessaris per al benestar del petit”, diu el comunicat.

La PAHC reivindica que fa “el treball que haurien de fer les administracions. Reallotgem les persones que no disposen de recursos ni d’habitatge. Donem una alternativa quan l’administració tanca portes”. La Plataforma segueix exigint l’Ajuntament que doni una solució definitiva per a aquesta mare i el seu fill, denuncia la “manca de voluntat política” per resoldre casos com el de Fátima, i recorda que a Manresa hi ha més de 8.000 habitatges buits.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides