Les entitats de la discapacitat calculen que la Generalitat els deu més de 82 milions

El risc d'exclusió social s'incrementa per culpa dels impagaments acumulats
artur mas

Els impagaments de la Generalitat de Catalunya estan afectant d’allò més l’atenció als discapacitats de Catalunya. Segons un comunicat del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), que aplega el moviment associatiu que treballa per les persones discapacitades del país, el deute governamental acumulat des del 2011 s’enfila per sobre dels 82 milions d’euros.

Els números del COCARMI, a més, indiquen que cada any s’ha registrat més deute que l’anterior durant aquest període: 2,9 milions el 2011, gairebé 7,8 milions el 2012, 12,2 milions el 2013 i 31,3 milions el 2014. La xifra d’enguany, però, és lleugerament menor que la de l’any passat: 28,2 milions d’euros.

Al departament de Benestar Social, segons aquest comitè, li correspon la meitat d’aquest deute, gairebé 41 milions. Empresa i Ocupació acumula 38,6 milions de deute, Ensenyament suma 1,8 milions, Salut deu 1,1 milions i Justícia, més de 56.000 euros.

Antonio Guillén, president del COCARMI, assenyala les conseqüències dels impagaments: “una reducció dels serveis, la pèrdua de qualitat d’aquests, la paralització d’adjudicació de places en els serveis assistencials, l’augment de llistes d’espera, unes majors càrregues per a les famílies, limitar la creació de llocs de treball i, en definitiva, un creixent risc d’exclusió social i laboral de les persones amb discapacitat“.

Mas no respon
Guillen explica que, en aquest context, s’estan diluint els avenços en el suport a les persones discapacitades assolits a còpia de molts anys d’esforços. Tanmateix, l’agrupació d’associacions i federacions que donen veu als ciutadans discapacitats de Catalunya recorda que no ha rebut encara cap resposta per part del president Artur Mas a la carta remesa el març, on es referien a la greu situació financera i les seves conseqüències.

El COCARMI vol assolir un calendari de pagaments que possibiliti l’acció de les entitats que vetllen per les persones amb discapacitat i sol·licita a la Generalitat que assumeixi la despesa financera resultant dels seus impagaments.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari