La Policia reobre la capsa de Pandora

Deté 27 membres de grups anarquistes, 13 per suposada pertinença a organització terrorista
La Quimera
La Quimera

La Policia Nacional ha efectuat 27 detencions en una nova escomesa, aquest cop supervisada pel jutge Eloy Velasco, contra els grups anarquistes d’arreu de l’Estat, tres mesos i mig després de l’operació Pandora, que es va centrar a Barcelona i fou ordenada pel jutge Javier Gómez Bermúdez.

Operació Piñata
La majoria de les detencions d’aquest dilluns -15- s’han practicat en un edifici ocupat del barri madrileny de Vallecas, mentre que, a Barcelona, dues persones més han detingudes, una al Sant Andreu de Palomar, una altra a Poble Sec i una més a Sants. També s’han practicat arrestos a Granada i Palència.

A 13 dels 27 detinguts se’ls considera membres dels anomenats Grups Anarquistes Coordinats (GAC) i se’ls acusa de pertinença a organització criminal amb finalitat terrorista i d’haver efectuat sabotatges i haver col·locat artefactes explosius i incendiaris. Els 14 detinguts restants estan acusats de resistència a l’autoritat.

Lavapiés i Vallecas
“Criminalitzar i represaliar” el moviment anarquista és l’objectiu que els membres del centre social autogestionat La Quimera, del barri madrileny de Lavapiés, atribueixen a les autoritats en un comunicat. Expliquen que, cap a les 6.30 hores d’aquest matí, agents policials els han destrossat la porta i, sense donar-los cap explicació sobre la seva actuació, han iniciat les confiscacions. També el centre social autogestionat 13-14 de Vallecas ha estat regirat. La Policia s’ha emportat ordinadors i documentació.

Escorcolls a Barcelona
A Barcelona, a més d’efectuar tres detencions, els agents han escorcollat almenys un habitatge al barri de la Verneda i un altre al Poble Sec.

Per protestar contra aquesta operació, s’han convocat dues manifestacions que tindran lloc a la plaça del Mercat del Clot de Barcelona i la plaça del Vi de Girona a partir d’aquest mateix dilluns a les 20 hores.

Operació Pandora
A set dels onze detinguts en l’operació efectuada fa més de tres mesos també se’ls va classificar com a terroristes anarquistes del GAC i van quedar lliures amb càrrecs el passat 30 de gener després de dipositar una fiança de 3.000 euros. El jutge Gómez Bermúdez va decretar que els quatre restants s’havien de presentar un cop per setmana en el jutjat més proper a casa seva.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari