‘El País’ no escapa del pedregar girant a la dreta

El diari generalista líder no deixa de perdre ingressos, difusió i publicitat
protesta sindicats cebrian prisa 2011
protesta sindicats cebrian prisa 2011

El grup Prisa, amb el seu president executiu, Juan Luis Cebrián, al capdavant, no troba la manera de frenar una davallada que, en la darrera dècada, ha fet perdre gairebé la meitat de la difusió d’El País.

El gir a la dreta del principal diari espanyol sorgit durant el règim monàrquic-constitucional del 1978, dirigit des del 2014 per Antonio Caño, no ha estat, ni de molt, un revulsiu en termes d’ingressos, difusió i publicitat. Ben al contrari: la captació de lectors conservadors no ha compensat la pèrdua de confiança dels tradicionals lectors, més progressistes.

L’any passat, els números de Prisa reflecteixen que la influència de la seva capçalera estrella no és, ni de bon tros, tan excepcional com fou els anys 80 i 90: ha perdut un 11,1% de difusió. A més, el mateix any, El País va facturar un 5,2% menys amb la publicitat i va ingressar un 6,7% menys que el 2013.

L’informe anual de comptes del grup editorial, enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), indica que el líder de la premsa generalista estatal va fer circular 32.450 exemplars menys el 2014. En la darrera dècada, la difusió de 469.000 exemplars s’ha reduït fins als 259.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides