La creu d’Andorra

24.000 andorrans están cridats a les urnes aquest diumenge, 35.000, no tenen dret de vot
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció
Toni Martí (DA), actual cap de govern, aspira a la reelecció

Andorra és una societat en trànsit. Cap a on? Els 24.509 andorrans amb dret a vot ho decidiran en les eleccions generals d’aquest pròxim 1 de març.

Una enquesta publicada pel Centre de Recerca Sociològica del Govern estableix que, pocs diez abans dels comicis, el 49,4% dels votants encara no té clar per quina opció política es decantarà i un 18,7% dels 674 enquestats ha refusat manifestar-se. Tot i així, el 85% té previst anar a votar.

Segons les dades del 2014, a les valls d’Andorra hi viuen 76.949 persones. És, amb diferència, l’aglomeració demogràfica més important de tots els Pirineus, de l’Atlàntic a la Mediterrània. La composició del país és molt heterogènia.

Hi ha 35.412 andorrans amb drets de nacionalitat que conviuen amb dues potents minories: 20.301 espanyols i 10.699 portuguesos, que no tenen dret a vot. Tot i la tradicional influencia francesa, només 3.753 ciutadans d’aquest país viuen a Andorra.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides