Els tripijocs de la Gürtel i Aena acorralen Álvarez-Cascos

Empleats públics denuncien pressions i revelen atorgaments fraudulents de contractes
alvarez cascos aguirre
alvarez cascos aguirre

La posició de l’exvicepresident d’Espanya, exministre de Foment i expresident d’Astúries Francisco Álvarez-Cascos és d’allò més delicada pel que fa al cas Gürtel. Tres treballadors d’Aena, entitat pública que gestiona els aeroports i la navegació aèria a l’Estat, han posat de manifest davant el jutge Pablo Ruz irregularitats en contractacions i han denunciat pressions per contractar determinades empreses de la trama corrupta entre el 2000 i el 2002, durant l’etapa d’Álvarez-Cascos al capdavant del ministeri.

Álvarez-Cascos, que fou secretari general del PP durant deu anys (1989-1999) coincidint amb l’auge del partit i un dels homes forts de José María Aznar, es pretén rentar les mans atribuint a l’etapa del seu antecessor a Foment, Rafael Arias-Salgado, la consigna de contractar amb la xarxa corrupta engreixada a l’ombra dels governs del PP.

Els testimonis, segons la SER, han relatat que treballs atorgats a diferents empreses adjudicatàries els executaven sempre les mateixes persones i que sovint apareixia Francisco Correa, el cap de la trama, i han assenyalat Ángel López de la Mota i José María Gavari com els responsables que designaven les empreses a contractar basant-se en un informe tècnic arreglat. Tots dos foren contractats pel cap de premsa d’Álvarez-Cascos, segons les declaracions d’aquests treballadors d’Aena.

Les contractacions oferien estands d’una qualitat “ínfima”, segons un testimoni, i Aena participava en un nombre de fires cada cop major, algunes insòlites, ha explicat un altre.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari