Els tripijocs de la Gürtel i Aena acorralen Álvarez-Cascos

Empleats públics denuncien pressions i revelen atorgaments fraudulents de contractes
alvarez cascos aguirre
alvarez cascos aguirre

La posició de l’exvicepresident d’Espanya, exministre de Foment i expresident d’Astúries Francisco Álvarez-Cascos és d’allò més delicada pel que fa al cas Gürtel. Tres treballadors d’Aena, entitat pública que gestiona els aeroports i la navegació aèria a l’Estat, han posat de manifest davant el jutge Pablo Ruz irregularitats en contractacions i han denunciat pressions per contractar determinades empreses de la trama corrupta entre el 2000 i el 2002, durant l’etapa d’Álvarez-Cascos al capdavant del ministeri.

Álvarez-Cascos, que fou secretari general del PP durant deu anys (1989-1999) coincidint amb l’auge del partit i un dels homes forts de José María Aznar, es pretén rentar les mans atribuint a l’etapa del seu antecessor a Foment, Rafael Arias-Salgado, la consigna de contractar amb la xarxa corrupta engreixada a l’ombra dels governs del PP.

Els testimonis, segons la SER, han relatat que treballs atorgats a diferents empreses adjudicatàries els executaven sempre les mateixes persones i que sovint apareixia Francisco Correa, el cap de la trama, i han assenyalat Ángel López de la Mota i José María Gavari com els responsables que designaven les empreses a contractar basant-se en un informe tècnic arreglat. Tots dos foren contractats pel cap de premsa d’Álvarez-Cascos, segons les declaracions d’aquests treballadors d’Aena.

Les contractacions oferien estands d’una qualitat “ínfima”, segons un testimoni, i Aena participava en un nombre de fires cada cop major, algunes insòlites, ha explicat un altre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.